NOVI DOM ZDRAVLJA U GORAŽDEVCU Đurić: Borba za opstanak na KiM vodi se konkretnim delima
Foto: Beta

NOVI DOM ZDRAVLJA U GORAŽDEVCU Đurić: Borba za opstanak na KiM vodi se konkretnim delima

Politika -

GORAŽDEVAC - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da borba za ostanak i opstanak Srba na KiM treba da se vodi konkretnim delima i istakao da će Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem nastaviti da se bori za svoj narod na KiM i predstavlja najčvršći garant ostanka naših institucija u pokrajini.

Đurić je istakao da se borba za opstanak srpskog naroda i države Srbije na Kosovu i Metohiji ne vodi velikim rečima, nego konkretnim delima merama i potezima kao što su novi domovi zdravlja, renovirane škole.

"Kancelarija za KiM i Ministarstvo zdravlja sledeći instrukcije predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića doći će do svakog doma zdravlja na KiM i svake škole. I kao što se renoviraju domovi zdravlja i škole u centralnoj Srbiji tako će to biti učinjeno u svakoj srpskoj sredini na KiM," rekao je on.

Prema Đuriću, novi dom zdravlja u Goraždevcu je na ponos celom pećkom Okrugu u njega dolaze ljudi iz Goraždevca ali i susednih mesta.

"Mi želimo da srpski zdravstveni šitem kao jedan od stubova Srbije na ovom područje bude primer i model dobrog funkcionisanja naših institucija," istakao je direktor Kancelarije za KiM.

U narednom period zahvaljujući i ministru zdravlja Lončaru I njegovim saradnicima iz Ministarstva zdravlja nastavićemo proceš transformacije i promene na bolje našeg zdravstvenog sistema jer nam ne trebaju samo ustanove koje čhe postojati na papiru nego zdravstvene ustanove poput ove koja je primer načina kako se pomaže našem narodu na KiM, dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track