Dačić ne veruje u izbornu krađu

Dačić ne veruje u izbornu krađu

Politika -
Ako je bilo nepravilnosti to će se proveriti, ali je teško verovati da je pored toliko posmatrača došlo do tako obimne krađe o kokoj govori lider naprednjaka Tomislav Nikolić, rekao je Dačić

JAŠA TOMIĆ - Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom tvrdnji Tomislava Nikolića o velikoj izbornoj krađi, da ne veruje da su glasovi pokradeni i poručio da izborni proces treba da uđe u političke vode, a izborni rezultat da se prihvati.

"Ako je bilo nepravilnosti to će se proveriti, ali je teško verovati da je pored toliko posmatrača došlo do tako obimne krađe o kokoj govori lider naprednjaka Tomislav Nikolić", rekao je Dačić novinarima u mestu Jaša Tomić.

Dačić, koji je i ministar policije, rekao je da nema informacije da se bilo ko obratio MUP-u vezi sa tvrdnjama o neregularnosti izbora.

"To je narodna volja i ne sme se narod uplitati u, verovatno podizanje tenzije u drugom krugu predsedničkih izbora", smatra Dačić koji tvrdi da mu upravo, kao lideru socijalista, ne pada na pamet da učestvuje u bilo kakvim izbornim krađama, s obzirom na pouke iz prošlosti.

Dačić je naglasio da "nema nameru da se sapliće o isti kamen" i dodao da su socijaliste u prošlosti optuživali za takvu vrstu postupanja i da mu je veoma stalo do regularnosti izbora.

"Ja sam uvek za da se utvrdi istina. Ja sam iz prošlosti izvukao pouke, to bi trebalo da urade i drugi", naglasio je Dačić.

Prema njegovom mišljenju, sigurno je bilo nekih manjih nepravilnosti, koje će u regularnim postupcima biti ispravljene, a najvažnije je da izborni rezultat bude prihvaćen, jer je izraz narodne volje.

Dačić je nakon susreta sa poljoprivrednicima u vojvođanskom mestu Jaša Tomić poručio da postoje izborne komisije, sudovi, odnosno nadležni organi koji se bave utvrđivanjem regularnosti izbornog procesa.

U interesu Srbije je, kako tvrdi, da se politička kampanja u drugom krugu predsedničkih izbora vodi tako da ne dovede do radikalizacije društva.

"Sumnje na nepravilne postupke proveriće i utvrdiće organi u čijoj je to nadležnosti. Ono što je najbitnije je interes Srbije. Ovo mi liči na DOS, taj period koji mi se smučio. Ne znam šta je dobro doneo 5. oktobar da bi se protesti te vrste ponavljali. Ajde da se okrenemo političkom rešenju, a ako neko pomisli da ne može da pobedi u drugom krugu, hoće da odustane, to nije ispravan način", smatra Dačić.

Izborni proces treba što pre završiti i normalizovati život u Srbiji, kazao je Dačić, napominjući da svi moraju imati na umu da "izbori postoje zbog Srbije, a ne Srbija zbog izbora".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track