Dinkić ne pristaje da bude rezervni igrač

Dinkić ne pristaje da bude rezervni igrač

Politika -
priča o vladi bez priče o programu "prazna" i da se, ako stranke koje budu pravile vladu budu želele da sprovode ono za šta se zalažu URS, može razgovarati o formiranju kabineta, rekao je lider URS

BEOGRAD - Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je da ta grupa stranaka i pokreta nikada nije bila ničiji "rezervni igrač" i da ih u eventualnim razgovorima o budućoj vladi interesuje samo priča o programu za izlazak iz krize, a nikako podela funkcija.

Dinkić je na konferenciji za novinare rekao da je priča o vladi bez priče o programu "prazna" i da se, ako stranke koje budu pravile vladu budu želele da sprovode ono za šta se zalažu URS, može razgovarati o formiranju kabineta.

Ako budemo opozicija, nećemo biti klasična opozicija, glasaćemo za sve dobre ideje, izjavio je Dinkić, poručujući političarima "da se opamete" i više ne dele funkcije, nego da dogovore program oporavka zemlje.

Dinkić je rekao da su osnove programa URS decentralizacija, jačanje gradova i opština, dvostruko veći budžet za poljoprivredu, ukidanje sadašnjeg načina obračuna poreza na dodatnu vrednost, nepotrebnih taksi i nameta, departizacija javnih preduzeća.

"Ako neko misli da treba nastaviti politiku sadašnje vlade, koja je autistična i upropastila je poljoprivredu i javne finansije, na nas ne treba da računa", izjavio je Dinkić.

Prema njegovim rečima, protekla predizborna kampanja nije bila fer prema mnogima, uključujući i URS, jer je "svima jasno da je postojala favorizacija jedne stranke".

Dinkić je izjavio da će, zbog primedbi iznetih na tok glasanja 6. maja, ovo biti "verovatno najsumnjiviji izbori od 5. oktobra 2000. godine".

Nadležni organi moraju da ispitaju da li je bilo krađe na izborima, jer su optužbe lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića teške, rekao je Dinkić.

Govoreći o rezultatima lokalnih izbora, Dinkić je izjavio da nije zadovoljan postignutim u Beogradu i Vojvodini i da "isključivu odgovornost za to preuzima lično".

"Program URS je dobio daleko veću podršku u centralnoj Srbiji nego u Vojvodini i Beogradu, gde nismo uspeli da do izbora okupimo jake lokalne lidere kao u centralnoj Srbiji", rekao je Dinkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja