Vučić traži hapšenje Dulića i Šutanovca
Foto: KUrir

Vučić traži hapšenje Dulića i Šutanovca

Politika -
Ako je kesa iz Zaječara, ja idem u zatvor. A ako je kesa iz Vojvodine, Šutanovac i Dulić u zatvor, ponudio Vučić

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pozvao je danas tužilaštvo da izda nalog za hapšenje funkcionera Demokratske stranke Dragana Šutanovca i Olivera Dulića jer su "lagali" da je džak sa izbornim listićima ukraden u Zaječaru i naveo da je taj izborni materijal pronađen u Odžacima u Vojvodini, 300 kilometara od Zaječara.

"Ako je kesa iz Zaječara, ja idem u zatvor. A ako je kesa iz Vojvodine, Šutanovac i Dulić u zatvor", rekao je Vučić na konferenciji za novinare. Da bi potkrepio tvrdnju da listići nisu iz Zaječara, Vučić je pokazao zbirnu izbornu listi iz Vojvodine na kojoj se navodi da je potpisan predsednik Pokrajinske izborne komisije Darko Rudić. "Hvala Duliću i Šutanovcu što su nam otkrili da je džakova sa glasovima bilo i u Zaječaru. Pretpostavljali smo da je dopisano 500.000 glasova a sada mislimo da ih je bilo i više", rekao je on. Vučić je naveo da se na biračkom mestu broj 13 u Odžacima zapisnici drastično razlikuju od zvaničnih rezultata Izborne komisije. Zamenik predsednika SNS je objasnio da je zapisnik na biračkom mestu vođen tako što su stranke poređane po broju glasova koje su dobile, dok su u rezultatima izborne komisije stranke pređane po redosledu na glasačkom listiću.

"Tako je na zapisniku sa biračkog mesta SNS na prvom mestu sa 152 glasa, a Demokratska stranka na drugom sa 120 glasova. Ali je u rezultatima izborne komisije SNS-u upisano 35 glasova a DS-u 152 glasa. SNS-u je, po tim rezultatima, upisano 35 glasova Dveri, koji su po broju glasova bili na petom mestu. A Ligi socijaldemokrata Vojvodine su dodali 100 glasova", rekao je Vučić. Vučić je naveo i da je višak listića, bez carinske kontrole, uvezla firma "Denda trans, d.o.o". Upitan šta su radili posmatrači SNS na biračkim mestima, Vučić je odgovorio da je to stvar SNS ali da je "DS krala" glasove. "Odakle ovolika narodna volja i glasački listići građana Srbije posuti po ulicama Srbije", upitao je Vučić. Najavio je da će predsednički kandidat SNS-a za predsednika Srbije Tomislav Nikolić u ponedeljak predati tužilaštvu "dokaze o izbornoj krađi" i dodao da je SNS o nepravilnostima na izbora danas obavestio i međunarodne organizacije.

Vučić je rekao da u Subotici "izgleda ne postoji nijedan zapisnik" koji se poklapa sa biračkim materijalom. "Poslali su Žandarmeriju u Suboticu da spreči naše ljude da pregledaju materijal. Na to se svela njihova poštena izborna utakmica", rekao je Vučić. On je naveo da je u beogradskom pozorištu "Garaža", gde niko ne živi od 1929. godine, stigao poziv za glasanje izvesnom Petru Bradonjiću i dodao i da je i u Vranju bilo "zaokruživanja mrtvih".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track