Trivan: Tomislav Nikolić otvoreno preti nasiljem

Trivan: Tomislav Nikolić otvoreno preti nasiljem

Politika -
Nikolić je ubrzo vratio svoju "radikalsku retoriku i ponašanje" i je reč o čoveku kome je nasilje imanentno, kaže potpredsednica DS

BEOGRAD - Izjava predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da očekuje velike proteste zbog navodne izborne krađe je otvorena pretnja nasiljem i neredima na ulicama, ocenila je danas potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan.

"Nikolić je danas uputio otvorenu pretnju nasiljem i neredima na ulicama i molimo sve državne organe da prime tu informaciju sa dužnom ozbiljnošću", navela je Jelena Trivan u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta. Prema njenim rečima, Tomislav Nikolić je izgubio sve izbore 6. maja, svestan je da gubi i predsedničke izbore i očigledno je zbog toga odlučio da pokuša da prekraja izbornu volju građana Srbije, "nasiljem i besmislenim napadima i pričom o izbornoj krađi".

Ona je navela da se obistinilo ono na šta je DS upozorovao a to je da će Nikolić ubrzo da se vrati u svoju "radikalsku retoriku i ponašanje" i da je reč o čoveku kome je nasilje imanentno, kao i da se ispostavilo da je istina da je Nikolić "spreman da destabilizuje i vrati Srbiju nazad u jednom danu". Jelena Trivan je kazala da su navode Nikolića i SNS opovrgli svi, uključujući i OEBS i podsetila da su građani Srbije četiri puta od 2000. godine do danas rekli da ne žele Nikolića za predsednika države. "Ovo što je danas izgovorio Nikolić najbolja je slika tog velikog Evropejca i da je zapravo reč o čoveku koji je na sve spreman", rekla je Trivan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track