DEMOKRATSKA STRANKA: Otvoreno pismo gradjanima Srbije
Foto: Tanjug Zoran Zestic

DEMOKRATSKA STRANKA: Otvoreno pismo gradjanima Srbije

Politika -

U borbi za normalnu, pravednu i demokratsku Srbiju Demokratska stranka nikada nije bila sama. Na tom putu uvek su je podržavali hrabri, pristojni, obrazovani ljudi koji od te borbe, baš kao ni Demokratska stranka, nikada nisu odustali.

Prepoznajući situaciju u kojoj se danas nalazi Srbija, shvatajuci da niko nema pravo da ostane po strani i prepoznajuci u Demokratskoj stranci jedinu snagu da se suprotstavi atmosferi neznanja, straha, nedemokraticnosti i nekulture, veliki broj nasih najuglednihih pisaca, intelektualaca, umetnika, glumaca, boraca za demokratiju i sportista potpisao je ovo otvoreno pismo:

Dramatična kriza s kojom se suočavaju građani i celokupno društvo čini nemogućim da bilo ko ostane po strani. Srbija je danas zemlja cenzure i autocenzure, siromaštva i nezadovoljstva, apatije i beznađa, institucija koje propadaju i nesigurnosti koja raste. Pozivamo vas da se suočimo i suprotstavimo obmanama i lažima: lažnim investicijama, lažnim diplomama, lažnim stručnjacima, lažnim reformama. Da se suprotstavimo bahatosti, nepristojnosti, zastrašivanju, cenzuri, neznanju. U Srbiji su danas marginalizovani kultura i prosveta, socijalna prava, zdravstvo.Umesto političkih sloboda, koje se sistematično potiskuju, pred našim očima se stvara novi lični i politički kult.Umesto javnih rasprava i društvenih razgovora, Srbijom se širi strah u kome zgašnjava svaka nada. Sve su duže kolone mladih koje planiraju svoju budućnst izvan Srbije. Obnova autoritarnog poretka u Srbiji odavno je prestala da bude političko pitanje koje se tiče samo političkih stranaka, ona je danas osnovno društveno i građansko pitanje u Srbiji.Zabrinuti za sudbinu svoje zemlje suočene sa teškim izazovima i sa neodgovornom vlašću, pozivamo građane da svojim glasom na predstojećim izborima učestvuju u odluci o karakteru naše države i njenim perspektivama.Pozivamo građane da na izborima 24. aprila glasaju za Demokratsku stranku. U toj stranci prepoznajemo snagu posvećenu vrednostima građanskog društva, ljudskih prava i političke demokratije. Glas za Demokratsku stranku je jedini siguran glas za pristojnu i normalnu Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja