Najnovije vesti

Pomirenje Ugljanina i Ljajića pred Tadićem
Foto: BETA

Novi Pazar

Pomirenje Ugljanina i Ljajića pred Tadićem

Politika
Ljajić i Ugljanin su najavili i svoje učešće u budućoj vladi, "gde će se boriti za razvoj Sandžaka"

NOVI PAZAR - Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Ugljanin poručili su večeras da u Sandžaku više neće biti međustranačkih sukoba.

Oni su na predizbornom skupu pred drugi krug izbora za predsednika Srbije građanima u Pešačkoj zoni Novog Pazara najavili i zajedničko formiranje organa lokalne samouprave u većini sandžačkih gradova. Ljajić i Ugljanin su najavili i svoje učešće u budućoj vladi, "gde će se boriti za razvoj Sandžaka". "Ovo je potvrda zajedničke pobede SDA i SDP (Sandžačke demokratske partije, koju je Ljajić prethodno osnovao), prekid svih neprijateljstava i dokaz demokratske utakmice", rekao je Ljajić, pozivajući građane da 20. maja glasaju za Tadića.

Predsednik SDA Sulejman Ugljanin ocenio je da predizborni skup predsedničkog kandidata predstavlja svojevrsnu "pobedu, jer se Sandžak našao na jednom mestu". Na ovom skupu su se prvi put zajednički vijorile zastave SDP, SDA, DS i SDPS. Predsednički kandidat DS-a je naglasio da je u proteklih dvadesetak godina Srbija prošla težak put na kojem su demokratske snage uvek računale na podršku sandžačkih Bošnjaka.

"Bez vaše podrške ne bismo postigli to što jesmo. Bošnjačka kultura i tradicija, kao i identitet svih zajednica u Srbiji, zaslužuju svaku podršku države. Uvek ću se botiri za to pravo", rekao je Boris Tadić. On je ocenio da Srbija 20. maja bila između investicija, mira i regionalne saradnje i "vraćanja u 90-te godine", što nudi njegov protivkandidat. Tadić je ponovio da je već doneta odluka da budući autoput vodi između Novog Pazara i Sjenice, alli da se to neće desiti ni za dan, ni za dva dana.

"Ali, mi smo makar počeli da radimo na tome", rekao je doskorašnji predsednik Srbije. On je ponovio svoje obećanje dato na istom mestu pre prvog kruga izbora 6. maja da neće odustati od dovođenja makar jednog velikog investitora u Novi Pazar. Na skupu u Novom Pazaru govorili su i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...