VUČIĆ: Ugovor za Železaru je idealan, takav nigde ne postoji u svetu
Foto: Printskrin

Ostvaren uspeh

VUČIĆ: Ugovor za Železaru je idealan, takav nigde ne postoji u svetu

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić govoreći o srpskim firmama i velikom uspehu koji je danas ostvaren potpisivanjem ugovora za Železaru Smederevo, premijer je govorio i o drugim fabrikama.

­Tražićemo rešenje za FAP, Priboj nećemo i ne smemo ostaviti na cedilu. Kada imate ljude koji će sa vama zajedno da se bore, onda ništa nije teško – rekao je Vučić.

Na pitanje Milana Ćulibrka o dugovima koji su ostali za Železarom i da li će taj dug država platiti, premijer je rekao da se radi o dugu koji je od ranije.­Nema novog duga za državu, nije istina da je u toku prošle godine napravljen novi dug. Ugovor će biti objavljen za dva ili tri dana, nadam se da će kineska firma da investira jošviše od 300 miliona u Železaru Smederevo i drago mi je što sam ovo izvojevao za Srbiju.Bolji ugovor je nemoguć, ovaj je idealan i ne postoji takav u svetu – naglasio je Vučić.

On je dodao da je danas i MMF rekao da će rast BDP­a Srbije biti veći od planiranog,najviše zahvaljujući dogovoru sa Kinezima i pokretanjem Železare.­

- Rešićemo i problem sa RTB Borom, imamo milijardu duga tamo, ali to će biti rešeno –rekao je Vučić i dodao.

- Onaj ko nasledi Vučića na mestu premijera imaće mnogo bolju poziciju od Vučića kada jedošao na to mesto – konstatovao je premijer.

(Pink/FotoPrinscreen Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track