POD BUDNIM OKOM EVROPSKIH ZVANIČNIKA: Dejvid Mekalister stiže u Srbiju da posmatra izbore
Foto: Fonet Jul 2015

Visoki izvestilac EP na dužnosti

POD BUDNIM OKOM EVROPSKIH ZVANIČNIKA: Dejvid Mekalister stiže u Srbiju da posmatra izbore

Politika -

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister dolazi u Srbiju 23. aprila, kako bi posmatrao predstojeće izbore.

Mekalister, istaknuti funkcioner Hrišćansko-demokratske unije nemačke kancelarke Angele Merkel, u Srbiji će se zadržati kratko, samo dok traju izbori, posle čega se vraća natrag u Nemačku.

Njegovo prisustvo na predstojećim izborima je važno zbog funkcije koju obavlja, jer upravo od njega zavisi kakav će utisak o izbornom procesu u Srbiji biti prenet i Nemačkoj i Evropskom parlamentu. Osim što će posmatrati izbore 24. aprila, Mekalister će vreme u Srbiji iskoristiti i za susrete sa pojedinim državnim zvaničnicima, među kojima je i ministarka zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović.

"Dobro je što Mekalister dolazi da isprati izborni proces u Srbiji. On je takođe i potpredsednik grupacije evropskih narodnjačkih partija (EPP) u Evropskom parlamentu, sa kojom naša stanka ima izvanrednu saradnju. Ja sam u isto vreme i internacionalni sekretar SNS, pa ću se s njim sresti i i tim povodom", navela je Joksimovićeva.

Pored Mekalistera, OEBS i inostranih novinara, izbore u Srbiji će kao posmatrači pratiti i predstavnici ambasada, pa i pojedini ambasadori, poput ambasadora Velike Britanije u Srbiji Denisa Kifa, koji će izbore lično pratiti na području Smedereva i Požarevca.

Svoje posmatrače imaće i ambasade Bugarske, Nemačke, Italije, Turske, Belgije, Slovačke, kao i Japanska organizacija Zajednička mreža međunarodnih volontera.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track