Socijalista Milićević: Pripadnici LGBT zajednice, izađite na izbore!
Foto: Marina Lopičić

Član Glavnog odbora SPS

Socijalista Milićević: Pripadnici LGBT zajednice, izađite na izbore!

Politika -

BEOGRAD - Član Glavnog odbora SPS Boris Milićević pozvao je danas pripadnike LGBT zajednice da izađu na izbore, između ostalog i zbog jačanja ekstremne desnice u Srbiji.

"Brojni su razlozi zašto su ovi izbori od izuzetne važnosti...Ne samo da odlučujemo ko će vladati našom državom u narednom periodu, nego i da li ćemo dobiti uravnotežen i stabilan politički sistem", poručio je Milićević u saopštenju.

"Naš izlazak na izbore će usporiti, možda čak i zaustaviti ovaj proces koji je sigurno protiv interesa LGBT zajednice. Zato je neophodno da LGBT osobe ne samo izađu na izbore, već ubede i svoje roditelje, familiju, prijatelje, poslovne partnere da učine isto", ističe on.

Na taj način će, dodaju, pokazati da su deo društva i da im je stalo do njegovog boljitka, napretka i menjanja u budućnosti. "To pokazuju i evropske države koje su dostigle najviše standarde u zaštiti prava LGBT osoba. Tako je izlaznost u Holandiji 2012. godine bila 75 odsto, u Nemačkoj 2013. godine 72 odsto, Švedskoj 2014. godine 86 odsto, Velikoj Britaniji 2015. godine 66 odsto... Masovnim izlaskom, građanke i građani tih država pokazuju veliku svest kolika je njihova moć u kontroli vlasti i koliko je svaki glas vredan", poručuje Milićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track