Stoltenberg: Srbija ide putem evropskih integracija
Foto: TANJUG

Stoltenberg: Srbija ide putem evropskih integracija

Politika -
Norveški premijer čestitao Srbiji na dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU i istakao da Srbija i Norveška imaju veoma dobre bilateralne odnose i ocenio da je te odnose potrebno i dalje unapređivati, posebno u oblasti ekonomije

BEOGRAD - Srbija se ubrzano kreće na putu evropskih integracija i produbljivanja saradnje sa zemljama regiona, Evropske unije i Norveškom, izjavio je danas u Beogradu norveški premijer Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je čestitao Srbiji na dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije posle sastanka Stoltenberga i predsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića.

Cvetković je u razgovoru istakao da Srbija i Norveška imaju veoma dobre bilateralne odnose i ocenio da je te odnose potrebno i dalje unapređivati, posebno u oblasti ekonomije.

Srpski premijer je ukazao da Srbiju u narednom periodu očekuje intenzivan proces evropskih integracija, dalje sprovođenje svih neophodnih reformi i istakao da je stabilnost zemlje u političkom i ekonomskom smislu najvažnija, piše u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano i da dobar primer poslovanja kompanije Telenor, koji je najveća pojedinačna strana investicija u Srbiji, treba da slede i druge norveške kompanije, kao i da je ubuduće moguće proširenje saradnje dve zemlje na polju energetike, zaštite životne sredine, infrastrukture.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track