Tadić: Moje reči su mirne, ali ja sam odlučan
Foto: TANJUG

Izbori 2012.

Tadić: Moje reči su mirne, ali ja sam odlučan

Politika -
Za neverne Tome brojaćemo i pet puta glasove, poručio predsednički kandidat DS

SENTA - Predsednički kandidat Boris Tadić pozvao je građane Srbije da izađu na izbore 20. maja i svojim glasovima obezbede pobedu politike mira, stabilnosti i jasnog usmerenja ka EU.

Tadić je u obraćanju građanima u Senti rekao da Srbija odmah nakon izbora mora da dobije stabilnu vladu, i to i na nivou Republike i pokrajine, koja će sprovesti mere štednje, ali istovremeno ofanzivno krenuti da radi na zapošljavanju i otvaranja novih radnih mesta.

On je rekao da od građana traži da obavezno izađu na izbore i odluče kako će da izgleda njihova budućnost, budućnost Sente, Vojvodine, Srbije i svih građana.

Tadić je dodao da mu je od izuzetne važnosti kako će proteći izborni proces u Srbiji i pozvao sve učesnike da do kraja izbora, kada su oči uprte u Srbiju, pokažu odgovornost za demokratski proces i izbore koji su kruna demokratije.

On je rekao da je Srbija taman uspela da izmeni sliku o sebi u svetu, i da je nakon teških 90-tih godina danas postala ključni faktor stabilnosti u regionu.

"Danas postoje politički činioci koji bi hteli da naruže lice Srbije i da je vrate u 90-te godine", ukazao je on i dodao da svi građani svojim glasovima na izborima moraju to da onemoguće.

Tadić je naglasio da postoje institucije i državni sistem te da se ništa ne može rešavati na ulicama, a pogotovo ne nasiljem.

"Zato pozivm sve da misle na budućnost zemlje, naroda, kao i na investicije, bez kojih ne možemo otvoriti nova radna mesta", istakao je Tadić dodajući da politika nasilja može da ugrozi sve pozitivne procese u društvu.

Tadić je poručio da nikada neće odustati od politike pomirenja, otvaranja prema svetu i stabilnosti.

"Mi smo okrenuti budućnosti i naša politika je okrenuta budućnost, a da bi takva politika bila delotvorna potrebni su nam stabilnost, pomirenje u regionu, i pomirenje među sobom", rekao je Tadić i dodao da tako nešto mogu da omoguće samo ljudi koji imaju mir u sebi.

"Pozivam vas da 20. maja izađete na izbore i za drugi krug u Vojvodini, jer je to važno da bi mogla da se formira stabilna vlada i pozivam vas da na demokratskim izborima glasate. Izbori su demokratski, izbrojaćemo glasove za svakog nevernog Tomu ako treba i pet puta i posle toga nastavićemo napred", zaključio je Tadić.

Boriću se svakog dana

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić istakao je danas u Kanjiži da je potrebno da Srbija dobije stabilne institucije koje su u stanju da donose odluke, pa je zbog toga bitno izaći na drugi krug pokrajinskih i predsedničkih izbora u Srbiji.

"Moje reči su mirne, ali to ne znači da nisam odlučan. Jako sam odlučan i boriću se svakog dana. Tražim od vas odlučnost, jer nije svejedno kako izgleda vlada Vojvodine, kao i ko je predsednik Srbije", poručio je on.

"Potrebne su nam stabilne institucije koje su u stanju da donose odluke koje nas vode ka sigurnoj budućnosti, koje su u stanju da preseku kada je potrebno, a ne da svaki put kada je teško padnemo u očaj, štrajk i protest i kukamo na neku višu silu što nismo ostvarili što smo želeli. Da bismo u realnosti ostvarili želje, moramo teško planirano i marljivo da radimo svaki dan", rekao je on.

Nije svejedno ko predstavlja ovu zemlju

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je večeras u Subotici da je Srbija zemlja ogromnih potencijala i šansi i da se ne sme dopustiti da ponovo bude zemlja koja propušta prilike.

"Nije svejedno ko predstavlja ovu zemlju. Izbori su veliki dan za svaku zemlju, lice jedne države, praznik za demokratiju", kazao je Tadić kritikujući one koji, kako je rekao, pokušavaju da naruže lice naše zemlje.

"Niko nema pravo da nas vraća u loša osećanja i loša vremena, teške reči. Želimo da živimo čestito. Sve što je nepravilno može da se proveri, postoje institucije. To se ne radi nikakvim pretnjama i na ulici", poručio je on svom protivkandidatu.

Tadić je rekao da takvi koji žele da ruže "našu kuću, rade na štetu Srbije i čine je neprivlačnom za investitore".

Tadić je istakao i da nema politike mira bez dobre ekonomije, kao i da politika mora da odgovara brigama i željama građana, i poručio da ne odustaje od politike posvećene običnom čoveku.

"Zato od svojih saradnika tražim privrženost poslu, simbolično da ginu na poslu, jer građani imaju ogromne potrebe nastale u ispražnjenom vremenu 90-ih godina. Moramo sve to da nadomestimo", kazao je on.

Tadić je izrazio uverenje da za njega građani ne glasaju zbog harizme, već zbog energije, i zato što, kako je kazao, radi više od svojih konkurenata.

Konvenciji u Subotici prisustvovali su članovi Predsedništva DS-a Oliver Dulić, Vuk Jeremić, kao i predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track