Najnovije vesti

Biračko mesto u Vranju zatvoreno: Glasač došao sa popunjenim listićem
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Vanredni izbori

Biračko mesto u Vranju zatvoreno: Glasač došao sa popunjenim listićem

Politika

Nakon glasanja jednog Vranjanca za koga se tvrdi da je na biračko mesto došao sa popunjenim listićem, biračko mesto broj 24 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Vranju je zatvoreno. Incident prijavljen GIK-u i OEBS-u.

Predsednik biračke komisije na ovom mestu Goran Nikolić nije želeo da otkrije identitet te osobe, ali je potvrdio nepravilnost tokom glasanja ovog Vranjanca, prenose Južne vesti.

Čovek je sa suprugom je došao na glasanje. Primetili smo da je sa sobom doneo popunjen glasački listić, a ovaj koji je uzeo na ovom biračkom mestu je pokušao da iznese nepopunjen – rekao je Nikolić.

Građani koji su došli da glasaju negoduju ispred biračkog mesta, a još se ne zna da li će u toku dana ovo biračko mesto ponovo biti otvoreno.

O incidentu su obavešteni Gradska izborna komisija i OEBS, a vest o ovome širi se i društvenim mrežama.

Koordinatorka Radnog tela za sprovođenje izbora Maja Jović tvrdi da su sva izborna mesta otvorena na vreme, kao i da ovo telo nema zvaničnih informacija, niti prijava o zatvaranju biračkih mesta.

Što ne znači da nije bilo nepravilnosti i da nije došlo do zatvaranja biračkih mesta, samo moramo da ispoštujemo procedure i, kada to bude zvanično, mi ćemo i saopštiti - rekla je Jovićeva.

Kako nezvanično saznaju Južne vesti bilo je nepravilnosti i na biračkom mestu u zgradi “Karingtonka”, ali još nema informacija da li je i to biračko mesto zatvoreno.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...