Obradović (Dveri): Izbori mogu biti dolazak nove političke ere
Foto: Petar Lazovic

Obradović (Dveri): Izbori mogu biti dolazak nove političke ere

Politika -

ČAČAK - Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas nakon glasanja da ovi izbori mogu značiti dolazak jedne nove političke ere u Srbiji, jer se može dogoditi smena političkih generacija posle 26 godina vladavine istih političara.

On je aktuelnu političku garnituru ocenio kao "potrošenu", "recikliranu" i "izlizanu". "Ako smena tih političara bude uspela na ovim izborima, onda smo kao narod, kao gradjani Srbije, kao birači već napravili najveći mogući uspeh", rekao je Obradović novinarima u Čačku nakon glasanja.

On je dodao da očekuje ulazak koalicije Dveri - Demokratska stranka Srbije u Skupštinu Srbije i formiranje jednog "jakog i snažnog" poslaničkog kluba koji će se zalagati protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju i NATO, za stratešku saradnju sa Rusijom, protiv bele kuge i podršku domaćoj privredi i poljoprivredi. Obradović je rekao da na lokalnim izborima u Čačku očekuje pobedu Dveri. "Očekujem pobedu Dveri u Čačku i da Dveri budu nosilac formiranja buduće vlasti u Čačku, posle 20 godina vladavine Nove Srbije i da na vlast dodju novi i nekompromitovani ljudi sa idejama za život i spas Čačka", rekao je Obradović koji je i kandidat za gradonačelnika Čačka ispred liste Dveri.

Dveri, koji su u prošlom skupštinskom sazivu u Čačku bile najveća opoziciona odbornička grupa, na lokalnim izborima u tom gradu nastupaju pod nazivom "Dveri - Za spas Čačka - Boško Obradović" u koaliciji sa Ravnogorskim pokretom, Jedinstvenim Čačkom, Pokretom za Čačak, Pokretom srpske omladine i Udruženjem poplavljenih 1965-2014. Na parlamentarnim izborima nastupaju u koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track