MEKALISTER ČESTITAO VUČIĆU POBEDU: Pozdravljam demokratski duh srpskog naroda!
Foto: Fonet Nenad Orevic

Prioritet stabilnost Zapadnog Balkana

MEKALISTER ČESTITAO VUČIĆU POBEDU: Pozdravljam demokratski duh srpskog naroda!

Politika -

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister čestitao je danas Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci na pobedi na parlamentarnim izborima u Srbiji i pozdravio "demokratski duh srpskog naroda".

"Srbija igra ključnu ulogu u obezbeđenju stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Konstruktivan pristup premijera Vučića odnosima sa susednim zemljama je omogućio značajan napredak kako u regionalnoj saradnji, tako i u bliskijim odnosima sa Evropskom unijom", navodi se u saopštenju Mekalistera.

Sa novim podsticajem u vidu tako značajnog broja glasova, Srbija sada može da se fokusira na dalje jačanje vladavine prava, borbu protiv korupcije, reformu javne administracije, uvođenje ekonomskih reformi i garanciju medijskih sloboda, kako bi se Srbija još više približila Evropskoj uniji, naveo je izvestilac EP za Srbiju.

"Evropa se suočava sa izazovnim vremenima. Glas Srbije ima ulogu u definisanju budućnosti našeg kontinenta. Radujem se nastavku bliske saradnje sa parlamentom i vladom u Beogradu", istakao je Mekalister.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track