MOGERINI I HAN: Izbori u Srbiji su protekli u fer atmosferi
Foto: AP

Raduju se saradnji sa novom vladom

MOGERINI I HAN: Izbori u Srbiji su protekli u fer atmosferi

Politika -

Mogerini i Han su naveli da ubedljiva pobeda donosi Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i njenom lideru Aleksandru Vučiću dodatnu odgovornost i izrazili su nadu da će se parlament konstituisati na vreme

BRISEL - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i evropski komesar za susedstvo Johanes Han izjavili su danas da su izbori u Srbiji protekli u mirnoj i fer atmosferi. "Gradjani Srbije su pružili snažnu podršku strateškom cilju svoje zemlje da se pridruži EU", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Mogerini i Han su naveli da ubedljiva pobeda donosi Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i njenom lideru Aleksandru Vučiću dodatnu odgovornost i izrazili su nadu da će se parlament konstituisati na vreme. "Radujemo se saradnji s novom vladom na konsolidaciji napretka Srbije u procesu pristupanja EU", navodi se u saopštenju.

Zvaničnici EU su izjavili da medjunarodni posmatrači, na poziv Srbije, prate izbore i da su njihove preporuke važne smernice za Srbiju, posebno na evropskom putu. Kako se navodi, Visoka predstavnica za spoljnu politiku je popodne telefonirala lideru SNS Aleksandru Vučiću i čestitala mu na izbornoj pobedi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track