ŠEŠELJ SE NUDI: Vučiću, uzmi me za ministra finansija
Foto: Kurir

Lider SRS dao ponudu za novu vladu

ŠEŠELJ SE NUDI: Vučiću, uzmi me za ministra finansija

Politika -

Mogao bih da vodim finansije i da tu sredim stanje, a šta će nam Dačić, da služi samo za zajebanciju i lopovluk

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj ponudio je lideru SNS Aleksandru Vučiću da zajedno formiraju vladu i predložio da on u tom slučaju zaduži mesto ministra finansija da bi sredio državni buđelar.

Ujedno poručuje da mu je dosadašnji koalicioni partner SPS suvišan i da bi trebalo da otkači njihovog lider Ivicu Dačića jer je, kako kaže, stručan samo za mutne radnje i lake teme.Sve ovo, kaže Šešelj, važi samo ako se Vučić odrekne EU i okrene Rusiji.- Sa Vučićem hoćemo u vladu, ali samo kad bi se odrekao Evropske unije i priklonio integraciji s Rusijom. Valjda bismo se dogovarali, ali bih tražio mesto ministra finansija da sredim državne finansije. Jer nema kompetentnijeg od mene za taj posao - rekao je Šešelj. A kada je reč o ostalim ministarskim mestima za radikale, kaže da bi tek bilo pregovora s naprednjacima.Dačić se ućutaoS liderom SPS Ivicom Dačićem, kako tvrdi, ne bi sarađivao, a i Vučiću bi savetovao da ga otkači.- A šta će nam Dačić, da služi za zajebanciju? Dačić ni za šta nije kompetentan, osim za lopovluk - kaže Šešelj.Dačić, međutim, nije hteo da se upušta u polemiku sa Šešeljem. Sem Šešelja, i drugi političari bi želeli da sebi osiguraju ulazak u novu vladu, pa su se Vučiću i pre izbora nudili i rezervisali resore. Tako se, recimo, kako tvrdi dobro obavešteni izvor Kurira, Dačić nudio da fotelju šefa diplomatije zameni funkcijom ministra odbrane ukoliko uđe u koaliciju sa naprednjacima.- Dačiću je ministarstvo spoljnih poslova bilo izazov upravo zbog odnosa sa EU, ali i konferencije OEBS. Smatra da će izazov u narednom periodu biti odbrana, između ostalog i zato što će jedna od gorućih tema biti članstvo u NATO - kaže sagovornik Kurira.Takođe, prema rečima našeg izvora, dosadašnja ministarka za EU Jadranka Joksimović se nameračila na funkciju ministra spoljnih poslova.Trka za fotelje- Joskimovićeva je zadovoljna dosadašnjom foteljom, ali joj je želja da bude šef diplomatije, što i ne čudi jer je završila diplomatiju na Fakultetu političkih nauka - kaže naš sagovornik.Svi su izgledi da će bivši šef poslanika SNS u Skupštini Zoran Babić ući u vladu, u kojoj bi trebalo da zaduži mesto ministra saobraćaja. Ukoliko se to ne desi, mogao bi da bude postavljen za direktora JP „Koridori Srbije“.

Tviter se usijaoVUČIĆ CEO DAN PRIMAO ČESTITKELider SNS Aleksandar Vučić juče je u toku celog dana na Tviteru primao čestitke visokih stranih zvaničnika. Među njima je bugarski premijer Bojko Borisov, koji ga je pozvao da poseti Bugarsku, ali i i šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak. Takođe, čestitke mu je uputio i Johanes Han, evropski komesar za susedsku politiku i proširenje, ujedno mu poručivši da se raduje saradnji s novom vladom pod njegovim vođstvom.

Za ove neće biti mestaLETE KORI, VERBIĆ, TASOVAC...Dosta je dosadašnjih ministara za koje su male šanse da će dobiti priliku u novoj vladi, a među njima je ministar prosvete Srđan Verbić, kom je poništen konkurs za naučnoistraživačke projekte za period 2016-2020.U nezavidnoj poziciji je i ministarka državne uprave i samouprave Kori Udovički, i to, između ostalog, zbog neuspele racionalizacije, ali i ministar kulture Ivan Tasovac, kojem stručna javnost spočitava da je malo šta učinio u toj oblasti. S druge strane, postoji šansa da upravo na njihova mesta uskoče nestranačke ličnosti koje su se našli na listi SNS za poslanike. Među njima je Miroslav Lazanski (ministar odbrane), ali i selektor teniske reprezentacije Bogdan Obradović (ministar sporta).

KURIR I ĐAK KUPONMANIJA: DANAS DOBIJATE DŽOKER KUPON

Veliko finale Kurir i Đak akcije

Danas u štampanom izdanju Kurira dobijate džoker kupon koji treba da isečete na označenom mestu.

Ukoliko imate prazno polje na talonu, isečeni kupon zalepite na to polje.

Ukoliko ste pravilno popunili talon i imate svih 5 kupona, od danas pa do 10. maja možete da ga predate u Đak prodavnicama.

Prilikom predaje talona ostvarujete do 50 odsto popusta na odabrane sportske brendove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track