SAŠA RADULOVIĆ: Ni pod kojim uslovima u savez sa SNS
Foto: Fonet Novembar 2015

Tek će da bude opozicija

SAŠA RADULOVIĆ: Ni pod kojim uslovima u savez sa SNS

Politika -

Radulović je ocenio i da Aleksandar Vučić na izborima nije dobio šta je očekivao i da je ostvario mnogo lošiji rezultat nego što je mislio. Sa dodatkom svih koalicionih partnera koje je sklepao u jednu interesnu grupu, osvojio je manje od 40 odsto glasova", dodao je on

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović rekao je da ni pod kojim uslovima i ni na kom nivou neće u savez sa Srpskom naprednom strankom, kao i da mu je neprihvaljtiv, kao koalicioni partner, ko god koketira sa Aleksandrom Vučićem.

Povodom izjave predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića o mogućim koalicijama na Vračaru i Starom gradu Radulović je rekao: "Možemo da razgovaramo, a jedini je uslov uvođenje reda".

Radulović kaže da Dosta je bilo nije zaboravio na sukobe sa demokratama tokom predizborne kampanje, ali i dodaje da "ne možemo toga da se držimo".

"Vodićemo računa da se izborne procedure unutar svih opština i gde god dođemo na vlast tako promene da takva ponašanja budu nemoguća u budućnosti", rekao je lider pokreta Dosta je bilo.

Foto: FoNet Zoran Mrđa
Foto: FoNet Zoran Mrđa

Radulović je ocenio i da Aleksandar Vučić na izborima nije dobio šta je očekivao i da je ostvario mnogo lošiji rezultat nego što je mislio.

"Sa dodatkom svih koalicionih partnera koje je sklepao u jednu interesnu grupu, osvojio je manje od 40 odsto glasova", dodao je on.

Kaže da je njegov pokret ostvario rezultat u skladu saočekivanjem i da ulazak u parlament za njih nije izneađenje.

"Ovo je za nas samo početak, trčimo maraton, ovo nije sprint i videćete kako izgleda ozbiljna opozcija u parlamentu", poručio je Radulović.

Na opasku novinara da su ga u kampanji nazivali Vučićevim ministrom, Radulović je odgovorio da "nikada nije bio Vučićev ništa" i da je sa njim bio u sukob sve vreme dok je bio ministar u vladi.

"Nisam mu dao da krade", rekao je Radulović.

Dosta je bilo: Đurđević se uključio u Vučićevu kampanju

Pokret "Dosta je bilo" osudio je izjavu predsednika Republičke izborne komisije Dejana Đurđevića, koji je naveo da je opozicija "vršila nezapamćen vid pritiska na RIK".

Iz pokreta navode da je Đurđević prekoračio sve granice pristojnog ponašanja i direktno se uključio u političku kampanju premijera i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

"Nedopustivo je da jedan državni činovnik politički komentariše opozicione političare i izjave predsednika RIK-a predstavljaju još jedan dokaz da je RIK instrument Vučića za manipulaciju glasovima", piše u saopštenju.

Đurđević je juče na konferenciji za novinare rekao da je ono što se događalo tokom izborne noći nezapamćen vid pritiska na RIK i da je za njega pardoksalno što su pritisak vršili ljudi za koje je prvi put čuo tokom afere o glasanju "Bodrum".

SNS: Brzo ćemo videti ko je gde šta brojao

Srpska napredna stranka poručila je lideru Pokreta dosta je bilo Saši Raduloviću da ćemo vrlo brzo videti ko je gde šta brojao, i ko se gde prebrojao, kao i ko je pogrešno mislio da će mu krađa i lopovluk tek tako proći.SNS u saopštenju ističe da poštuje odluke nadležnih državnih organa i da će u skladu sa tim i sačekati konačnu odluku i rezultate izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track