Vučić: Nikolić spas za Srbiju
Foto: KURIR

Uživo drugi krug

Vučić: Nikolić spas za Srbiju

Politika -
Predsednički kandidati ni danas ne odmaraju nego nastavljaju kampanju u drugom krugu izbora

BEOGRAD - Predsednički kandidati ni danas ne odmaraju nego nastavljaju kampanju u drugom krugu izbora.

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić posetiće Naučno-tehnološki park Beograd, na Zvezdari.

Kandidat za predsednika Srbije Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić posetiće Kikindu i Zrenjanin.

15:55 - Ne želimo nasilje, želimo da Tomislav Nikolić pobedi na izborima. Izbor Tomislava Nikolića za predsednika jedina je šansa za promene i spas zemlje, izjavio je zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

15:34 Protestne vožnje naprednjaka održane u Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Nišu i Novom Sadu.13:22 Vučić: Očekujem pobedu Nikolića u drugom krugu

13:10 Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da je zamolio svoje predstavnike u Republičkoj izbornoj komisiji da glasaju za proglašenje rezultata izbora, jer bi, u suprotnom, oni bili ponovljeni, a u "zemlji bi nastao haos". "Zamolio sam ih da tako učine da bi ova država izbegla haos. Da to nije izglasano, praktično bi trebalo sve iznova ponoviti. Nastao bi takav haos, destabilizacija unutrašnjih prilika i opasnost po bezbednost i imovinu, rekao je Pastor.

12:55 Predsednički kandidat koalicije "Za bolji život" Boris Tadić izjavio je danas da je obrazovanje suštinski razvojni resurs društva, kao i da Srbiju očekuje naučna diplomatija.

12:26 Održana protestna vožnja naprednjaka u Šapcu zbog rezultata izbora

12:08 Predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas da je osnovna ideja protesta najavljenih zbog navodne krađe glasova da se ugrozi legitimnost izbora i unizi Srbija u međunarodnoj zajednici.

10:00 Predsednički kandidat SNS-a Tomislav Nikolić odlučio da učestvuje u drugom krugu izbora za predsednika Srbije. Nikolić poručio da će ukoliko on pobedi na predsedničkim izborima, građani "saznati šta je prava istina"

09:51 Direktor "Transparentnosti Srbija" Vladimir Goati izjavio je da su za regularnost izbora najvažniji zapisnici sa biračkih mesta koje potpisuju članovi svih stranaka koje su učestvovale u izbornom procesu. Goati je rekao i da za sve stranke koje učestvuju u izbornom procesu postoji nekoliko odbrambenih mehanizama, a koje se upravo ogledaju u članovima stalnih i proširenih sastava biračkih odbora koji kontrolišu glasanje i potpisuju zapisnike. On smatra, aludirajući na džak sa glasačkim listićim

09:18 Predstavnik Centra za slobodne izbore i demokratiju Đorđe Vuković odbacio je navode pojedinih političkih stranaka da su izbori bili neregularni, uz objašnjenje da sa svakog biračkog mesta postoje zapisnici o rezultatima glasanja. Vuković je rekao da na rezultate izbora ne može da utiče to što su glasački listići pronađeni u jednom džaku, jer postoje zapisnici sa biračkih mesta, na kojima su u radu biračkih odbora učestvovali predstavnici svih stranaka.

08:15 Na ponovljenom glasanju, građani u Nišu i Smederevu biraju lokane predstavnike. U Nišu se glasa na 17, a u Smederevu na 11 biračkih mesta. Glasanje se ponavlja i na nekoliko biračkih mesta u Kuršumliji, Titelu, Pančevu

08:00 Počelo štampanje glasačkih listića za drugi krug predsedničkih izbora u štampariji "Službenog glasnika Srbije". Štampa se 6.803.863 glasačka listića. Prvi na listiću, koji će biti svetlo drap boje, biće predsednički kandidat Koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić", a drugi kandidat SNS-a Tomislav Nikolić. Glasački listić će se štampati u pet različitih jezičkih varijanti u zavisnosti koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim jedinicama lokalne samouprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track