VELJA ILIĆ: Odoh ja u opoziciju!
Foto: Zorana Jevtic

NS u Čačku osvojila samo 7 odborničkih mesta

VELJA ILIĆ: Odoh ja u opoziciju!

Politika -

ČAČAK - Nova Srbija (NS) je u opoziciji u Čačku koji je vodila dve decenije, saopštio je u četvrtak lider stranke Velimir Ilić.

"U Gradskoj kasi ostalo je 248 milona dinara, a iza nas sagrađeni mostovi, putevi, škole i vrtići. Zahvaljujem, pre svega, članovima svoje pratije koji su ostali dosledni, ali i svima onima koji su svoj glas dali našoj stranci. Bili smo izloženi prljavoj kampanji od strane Dveri, ali i nekorektnom odnosu stranke u lokalu, sa kojom smo na republičkom nivou bili u koaliciji", rekao je u četrtak Ilić novinarima.

"Lagali su, pljuvali nas i to je sve trajalo četiri godine. Napravili smo grešku što odmah nismo izašli iz vlasti kada je došlo do problema sa kvorumom nego smo vukli sve njih na leđima do kraja mandata", rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je istakao da će NS biti veoma ozbiljna u opozicionom delovanju, a od onih koji su dali obećanja očekuje da ih realizuju. "Obećali su investicije, 200 novih radnih mesta odmah i razne stvari. Očekujemo da oni ta svoja obećanja ispune. Kada je Todorović (Milun, kandidat SNS za gradonačelnika) u pitanju, tvrdim da on laže, a dokaz za to su tužbe koje je podneo protiv grada, grada na čijem čelu hoće da bude", kazao je Ilić koji je podelio kopije tužbi novinarima.

Nova Srbija je na lokalnim izborima, koji su održani u nedelju, zabeležžila najloššiji rezultat od svog osnivanja. U budućem skupšštinskom sazivu imaće sedam odborničkih mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track