Stefanović: Opozicija može da protestuje, ali ne da lomi i tuče žene
Foto: Fonet

Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Stefanović: Opozicija može da protestuje, ali ne da lomi i tuče žene

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da, što se policije tiče, opozicione stranke mogu da organizuju mirno i demokratsko okupljanje, ali neće biti dozvoljeno da tuku žene, budu nasilni, da lome, i da narušavaju javni red i mir.

Stefanović je novinarima u Beogradu kazao da veruje da opoziciji neće biti teško da okupi više desetina hiljada ljudi, ali da demonstracije moraju biti mirne u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

Opozicione stranke održaće danas u 13 časova ispred sedišta RIK u Beogradu protest za, kako su naveli, odbranu izborne volje gradjana. Govoreći o incidentu koji se pretrpošle noći dogodio nakon sednice Republičke izborne komisije (RIK), kada je došlo do sukoba predstavnika opozicije i članova RIK, Stefanović je rekao da je policija nastavila istragu.

"Saslušali smo više lica, saslušaćemo i ljude iz RIK i sve koji su bili tu, a onda ćemo u saradnji sa tužilaštvom videti za podizanje prijava", rekao je on. Upitan o rušenju objekata u beogradskoj četvtrti Savamala, Stefanović je kazao da je policija dobila zahtev tužilaštva da to istraži i to će biti učinjeno.

"Očekujem miran skup"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da protest opozicije protekne u miru i poručio da policija neće dozvoliti da iko narušava javni red i mir. "Što se nas tiče, dobrodošli su i mogu da organizuju bilo šta i da se na miran i demokratski način okupe, i dozvolićemo to. A pretpostavljam da im neće biti teško da ujedinjeni okupe više desetina hiljada ljudi", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja