DSS-DVERI OBJAVILI: Prešli smo cenzus, ulazimo u Skupštinu!
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Nezvanično

DSS-DVERI OBJAVILI: Prešli smo cenzus, ulazimo u Skupštinu!

Politika -

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić kazala je da je opozicija pobednik izbora, jer se ujedinila oko slobode i pravde

Predsednik pokreta Dveri Bošo Obradović izjavio je da je koalicija Dveri i Demokratske stranke Srbije (DSS) na ponovljenim izborima na 15 mesta u Srbiji osvojila 25 odsto. "Želim da čestam svim gradjanima Srbije koji su se izborili protiv izborne kradje, koji su osvojili više nego što smo svi zajedno kao opozicija osvojili 24. aprila", kazao je Obradović na konferenciji za novinare.

Foto: Tanjug Oksana Toskić
Foto: Tanjug Oksana Toskić

On je kazao da predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nije pomenuo dva biračka mesta na kojima su ponovljeni izbori - a to su Užice i Novi Beograd, gde je koalicija DSS-Dveri osvojila 40 odsto glasova, odnosno cela opozicja više od 50 odsto glasova. "Sreća je došla u Srbiju, sreća ulazi u Skupštinu Srbije", rekao je Obradović. On je kazao i da će opozicija uskoro predstaviti svoj izveštaj o izbornoj kradji.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić kazala je da je opozicija pobednik izbora, jer se ujedinila oko slobode i pravde. "Ovi izbori doneli su dve novine, mi smo se u opoziciji ujedinili oko slobode i pravde, a doneli su još jednu novost, vidimo novi brak, samo tajni izmedju Srpske napredne stranke i radikala. Kao predsednica DSS želim da kažem da sam srećna što smo uspeli da sačuvamo DSS uprkos užasnim udarima koje smo trpeli u poslednjih godinu i po dana i da smo DSS vratili u parlament", kazala je Rašković Ivić.

Foto: tanug Oksana Toskić
Foto: tanug Oksana Toskić

Rašković Ivić i Obradović izrazili su zahvalnost predstavnicima opozicionih partija koji su im pružili podršku pred ponovljene izbore.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boja Pajtić negodovao je jer ni ovog puta rezultate nije saopštila Republička izborna komisija već Aleksandar Vučić. "To govori o tome da u ovoj zemlji ne postoji vladavina prava, ni podela vlasti, ni RIK, već samo jedan čovek. Stratečki cilj je bio da poveća broj poslanika i da uništi DS. Sada ima 27 poslanika manje i osim DS-a dobio je još dve opozicione grupe", rekao je Pajtić. On je kazao da na ponovljenim izborima nje pobedila opozicija, već gradjani koji su "glasali protiv diktature Aleksandra Vučića".

"Večeras jeste početak kraja Aleksandra Vučića. Bićemo spremni da sprečimo kradju kakva se dogodila na ovim izborima. Nećemo stati na utvrdjivanju istine i nije nas nijedan ambasador učio kako da se borimo za svoje glasove, jer ambasadori neće živeti u našoj zemlji, već će naša deca živeti u ovoj zemlji. Danas su gradjani Srbije rekli "Dosta je bilo", da žele sreću, da žele pravednu Srbiju", rekao je Pajtić.

Saša Radulović je na konferenciji za novinare u prostorijama DSS-a kazao da je glasanje za DSS-Dveri na ponovljenim izborima bilo glasanje za zaštitu izborne volje građana.

foto: Tanjug Oksana Toskić
foto: Tanjug Oksana Toskić

"Poruka za premijera koji je bio jako kiseo na konferenciji za medije: krađa se ne isplati, manipulacija se ne isplati i obaranje jedne liste ispod cenzusa nije moguće. Stranke smo različitih vrednosti, ali delimo jednu zajedničku stvar: poštovanje volje građana. Izborna volja građana mora da bude zaštićena. Zato smo i pozvali glasače da zaokruže broj pet jer to je bio glas za zaštitu volje građana", kazao je predsednik pokreta Dosta je bilo.

Radulović je kazao da je na ponovljenim izborima na delu bila tajna koalicija između SRS i SNS, tako da su očigledno glasači SRS-a glasali za SNS.

"U Užicu SRS ima 10 glasova, ne dest posto, već deset glasova, u Jagodini ima na jednom mestu 10 na drugom osam, na Paliluli u Beogradu imaju 14, na Novom Beogradu osam, u Kladovu sedam", kazao je on.Radulović je naglasio da je opozicija na ponovljenim izborima imala mnogo bolju kontrolu i da su time sprečene mobilne ekipe SNS-a da šikaniraju ljude.

„Ovo je početak kraja Aleksandra Vučića, veoma je ranjiv, ima samo 98 mandata i biće mu jako teško da nastavi da vlada kao što je vladao“, kazao je Radulović.

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović rekao je da bi ovakav izborni rezultat bio i da izbori u redovnom terminu 24. aprila nisu pokradeni. On je kazao da je Vučić sada veoma ranjiv jer ima smo 98 poslanika. "To se dešava kada raspisuješ izbore, kada vreme nije", poručio je Radulović Vučiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track