ČOVEK TVRDI DA GA POLITIČKI PROGANJAJU: Dobio sam otkaz jer nisam hteo da podržim DS na Vračaru
Foto: Nebojša Mandić

Otvoreno pismo

ČOVEK TVRDI DA GA POLITIČKI PROGANJAJU: Dobio sam otkaz jer nisam hteo da podržim DS na Vračaru

Politika -

Bivši odbornik SNS u skupštini opštine Vračar Mladen Novakov obratio se otvorenim pismom javnosti, u kojem tvrdi da je nedavno dobio otkaz jer nije hteo da kao odbornih podrži Demokratsku stranku na toj opštini.

Novakov je 12. februara proglašen tehnološkim viškom u Sportsko rekreativnom centru Vračar, tvrdi da je razlog otkaza i to što je sugerisao na malveracije koje se dešavaju u ovom centru.

Pismo penosimo u celosti:

“Želim da obavestim javnost kako sam 12. februara nezakonito otpušten iz Sportsko rekreativno obrazovnog centra Vračar čiji je osnivač opština Vračar jer sam odbio da kao odbornik podržavam DS u skupštini opštine Vračar i ćutim o malverzacijama u SROC Vračar.

Ovih dana u javnosti se vodi hajka protiv SNS jer navodno jednom odborniku Levice nije produžen ugovor u školi u kojoj je radio, gde je bio zaposlen po političkoj liniji. Upravo me je to navelo da javnost obavestim kako sam ja od vladara Vračara nezakonito otpušten pre tri meseca.Dobio sam otkaz ugovora o radu u SROC Vračar 12. februara jer sam proglašen tehnološkim viškom pošto su prethodno ukinuli službu prodaje i marketinga. Dobio sam otkaz nezakonito jer sam se u tom trenutku nalazio na bolovanju. Diplomirani sam ekonomista i imam 17 godina radnog staža. Biran sam za odbornika 2008. i 2012. godine na listi Demokratske stranke.

Počeo sam u opštinskoj skupštini da postavljam nezgodna pitanja o kriminalnim radnjama u SROC Vračar koje su ovu ustanovu doveli pred zatvaranje. Pitao sam zašto je centar u gubicima, ukazivao da je kupljena mobilna kućica za Šuplju stenu koja je preplaćene jer je plaćena oko 30 hiljada evra, kao i da je najobičnija rampa za vozila plaćena 12 hiljada evra, kao i za neke druge sumnjive nabavke kao što je jelovnik koji je plaćen 395 hiljada dinara, a koji je radila devojka jednog od opštinskih rukovodilaca.

Odluku da napustim DS doneo sam u junu 2014. godine, jer nisu reagovali na moje primedbe o kriminalu. Tada je još dvoje mojih kolega istupilo iz odborničke grupe DS. Bili smo izloženi medijskom linču, iznošene su neistine u javnim glasilima kojima su funkcioneri DS i opštine Vračar direktno ugrozili naše dostojanstvo i bezbednost. U javnost su plasirane izjave da su davane sume od 20 hiljada evra i sl. Za te svrhe zloupotrebljena je i zvanična veb prezentacija opštine Vračar.U decembru mesecu 2015. tražili smo od Skupštine opštine Vračar da obavesti tužilaštvo i da se konačno utvrdi istina povodom brojnih neosnovanih optužbi, naravno Skupština je to odbila.

U nekoliko navrata upozoravan sam od strane direktorke SROC Vračar Jelene Đorđević da postavljam nezgodna pitanja. Slična “upozorenja” dobijao sam i od predsednika DS Vračar Bogdana Tatića koji je objavio da sam uzeo 20 hiljada evra da napustim DS kako bi me oblatio. Rekao sam im da je kriminalom na koji ukazujem opština Vračar oštećena za mnogo više evra od onih koje pokušavaju da izmisle.

Otpušten sam odmah i to u vreme dok sam bio na bolovanju. Odmah posle mog otpuštanja smislili su novo radno mesto na koje su doveli Vladimira Medakovića, bivšeg direktora Poslovnog prostora Vračar koji ima osuđujuću prekršajnu presudu za privredni prestup. Danas je on ponovo na listi odbornika DS. Na listi odbornika je i Jasna Solomun žena koja je prešla pre 2 godine sa liste SNS u DS i niko joj ni reč nije rekao, niti je u medijima to eksponirano.

Inače, dok su meni dali otkaz zapošljavali su nezakonito u SROCC Vračar zbog čega je bivši direktor dobio prekršajnu prijavu od strane budžetske inspekcije Ministarstva finansija Republike Srbije. Iste prijave su dobili i bivši predsednici opštine Vračar Branimir Kuzmanović i Tijana Blagojević jer su zaposlili 41 osobu nezakonito postavljajući ih na par dana na mesto zamenika predsednika opštine pa ih prebacujući na druga radna mesta kao što su mesto kurira ili vozača.Dakle, čelnici Vračara koji se ovih dana predstavljaju kao žrtve mene su otpustili sa radnog mesta. Ja se na ovim izborima nisam kandidovao za odbornika. O mom slučaju nisu pisali mediji, nisu se pravile protestne šetnje na kojima transparentne nose upravo onih četrdesetak ljudi koji su nezakonito zaposleni a nije ni televizija N1 pravila posebnu reportažu. Ja nisam za DS , pa očigledno nisam interesantan, tako moja prava slobodno mogu da se ugrožavaju.

Čekao sam da prođu izbori i ovih dana sam podneo tužnu nadležnom sudu, koji će, nadam se, doneti odluku da je moje otpuštanje nezakonito. A posle toga, nadam se da će da odgovaraju svi koji su učestvovali u ovom prljavom poslu. Takođe se nadam da će nadležni organi da ispitaju poslovanje SROC Vračar, nabavku kućice za Šuplju stenu, kupovinu rampe, kao i druge javne nabavke kao i da ćemo da saznamo čija devojka za 395 hiljada dinara sastavlja jelovnik. Da saznamo kako se troše pare Vračaraca.”

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track