NEZADOVOLJSTVO U SNS: Pobuna zbog Maje Gojković u Vojvodini
Foto: Fonet

Nagrađena prvom pozicijom na izbornoj listi za Vojvodinu

NEZADOVOLJSTVO U SNS: Pobuna zbog Maje Gojković u Vojvodini

Politika -

Najviše šansi da sedne na mesto Bojana Pajtića ima i dalje Igor Mirović, ali i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović

Povratak Maje Gojković, članice Predsedništva SNS, u vojvođansku politiku izazvao je pravi bunt u pokrajinskom taboru naprednjaka, saznaje Kurir. Mada je u stranci nagrađena prvom pozicijom na izbornoj listi za Vojvodinu, izvor našeg lista otkriva da Maja Gojković u trci za prvog čoveka pokrajinske vlade ima protiv sebe gotovo ceo pokrajinski vrh SNS.

- Reputacija koju ima u stranci nije nimalo zavidna, ali je procena SNS da nju treba skloniti iz republičkog parlamenta zbog Šešelja, pa je nađeno rešenje za Vojvodinu. Međutim, ako bi bila izabrana za vojvođanskog premijera, u pokrajinskom odboru SNS ozbiljno bi se produbio ovaj revolt unutar stranke jer ona tamo gotovo da nema nikakvu podršku.

I odluka da Majino ime bude prvo na listi naprednjaka izazvala je bes kod stranačkih prvaka u pokrajini, koji joj nisu zaboravili „podvige“ iz vremena kad je ona personifikovala vlast u Novom Sadu - objašnjava naš izvor.Prema našim saznanjima, najviše šansi da sedne na mesto Bojana Pajtića ima i dalje Igor Mirović, ali i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja