NAPREDNJACI PORUČUJU: Ne želimo SPS u vladi Srbije! Ne možete nam spustiti cenu!
Foto: Zorana Jevtić

Ponovo leti perje oko naprednjaka i socijalista

NAPREDNJACI PORUČUJU: Ne želimo SPS u vladi Srbije! Ne možete nam spustiti cenu!

Politika -

Potpredsednik SNS upozorio Vučića da će u stranci imati problem ako obnovi savez s Dačićem

Šanse da se socijalisti ponovo nađu u krugu političkih prijatelja Aleksandra Vučića s kojima će praviti novu vladu Srbije svedene su na minimum, posebno posle nove žaoke koju je na njih juče pustio potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.U SPS se, međutim, još ne osećaju odbačenim i uzvraćaju Stefanoviću da će oni, ako uđu u vladu, raportirati premijeru, a ne ministrima i činovnicima SNS.Potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović otvoreno je upozorio Vučića da će u stranci imati problem ako se odluči da obnovi savez s liderom SPS Ivicom Dačićem.Ko je koga vređao- U SNS ljudi vole i poštuju Vučića i tu smo potpuno jedinstveni. Ali, i pored toga, neće mu biti lako da nas ubedi da su SPS, Ružić i Dačić neophodni za bolju budućnost Srbije i da su oni koji nas često vređaju i omalovažavaju dobri kao partneri u novoj vladi - izjavio je Stefanović.Iako ga je direktno prozvao zbog vređanja naprednjaka, potpredsednik SPS Branko Ružić suzdržao se juče od replike Stefanoviću, ali je samo dan ranije poručio da cena socijalista za ulazak u vladu neće pasti.Činovnici iz SNS- Nama nije problem da budemo i u opoziciji i u vlasti, ali u vlasti u jednoj korektnoj, partnerskoj atmosferi. Ako neko misli da će s vremenom taj naš stav da se promeni, relativizuje, razvodni, da će otupiti oštrica naše politike, pa da će to, onako merkantilistički, pojeftiniti našu cenu na političkom tržištu, onda se taj grdno prevario. To se sigurno neće desiti - izjavio je Ružić u intervjuu jednom dnevniku.Član Predsedništva SPS Novica Tončev bio je oštrog jezika.- Iskustvo nas socijalista govori da je izjava ministra Nebojše Stefanovića isključivo data u funkciji njegovog boljeg pozicioniranja u budućoj vladi i kod premijera Vučića. I to je u potpunosti legitiman individualni oblik interne političke borbe. Ako premijer Vučić vidi SPS kao kamen u temelju svog novog ekspozea koji piše, onda će pozvati Dačića. Ukoliko uđemo u vladu, SPS svoj učinak i rezultate raportira predsedniku vlade, a ne ministrima iz SNS. Zato ne vidim da je mišljenje Nebojše Stefanovića i ostalih činovnika u SNS od presudnog značaja za odluke koje donosi Vučić - naglasio je Tončev.Lider SPS Ivica Dačić nije želeo to da komentariše.

Mladi lav iz KikindeVUČIĆU, HVALA!Mada retko kad javno hvali svoje saradnike, Vučić je iz garde mladih lavova izdvojio Aleksandra Martinovića i Milenka Jovanova iz Kikinde. Kako je rekao, ime ovog Kikinđanina treba da zapamtimo jer on ima „izvanrednu budućnost i energiju“ i podseća ga na vreme kad je on bio mlad. - Zahvalan sam mu na svim rečima koje mi je uputio. Velika je čast kad vam takav čovek podeli komplimente. Ipak, to je i velika odgovornost i dodatni podstrek - poručio je Jovanov.

OVAKO SU GOVORILI...26. april - Branko RužićLično bih voleo da budem u opoziciji.30. april - Aleksandar VučićDa li ću i koga ću uopšte zvati, o tom - potom.30. april - Dragan Marković PalmaPošto ne trebamo Vučiću, bićemo opozicija, istina konstruktivna.5. maj - Nebojša StefanovićTrudićemo da naša koalicija u pokrajini bude što šira jer nam je važna stabilnost, a u parlamentu Srbije će ona biti nešto uža.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja