ULOGA SRBIJE NA MEĐUNARODNOJ SCENI: Dačić održao predavanje studentima Bečke diplomatske akademije
Foto: MSP

Poseta Ministarstvu spoljnih poslova

ULOGA SRBIJE NA MEĐUNARODNOJ SCENI: Dačić održao predavanje studentima Bečke diplomatske akademije

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić održao je danas predavanje studentima Bečke diplomatske akademije koji, u okviru studijske posete zemljama Balkana, borave u Srbiji.

Govoreći o glavnim spoljnopolitičkim prioritetima Vlade Srbije, ministar Dačić je posebno izdvojio: otvaranje pristupnih pregovara i poglavlja u pregovorima za članstvo u Evropskoj uniji, predsedavanju Srbije OEBS tokom prethodne godine, saradnju sa ključnim partnerima u međunarodnim odnosima, razvoj dobrosusedskih odnosa i očuvanje stabilnosti u regionu, dijalog sa Prištinom, izgradnju moderne Srbije posvećene očuvanju mira i poštovanju međunarodnog prava.

Nakon predavanja, šef srpske diplomatije odgovarao je na pitanja studenata, ukazujući na specifično mesto i ulogu Srbije na međunarodnoj sceni, kao i na značaj diplomatskih aktivnosti u savremenim političkom trenutku, saopštio je MSP.

Ova poseta studenata Bečke diplomatske akademije Ministarstvu spoljnih poslova tradicionalno se organizuje u sklopu saradnje Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Bečke diplomatske akademije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track