Jovanović: Ne guram se u Vučićevu vladu, ali razgovaraću sa njim
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Konferencija lidera LDP

Jovanović: Ne guram se u Vučićevu vladu, ali razgovaraću sa njim

Politika -

BEOGRAD - Lider Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović kaže da će podržati premijera Aleksandra Vučića uvek kad se bori za modernu i evropsku Srbiju.

Jovanović je na pres konferenciji rekao da se "ne gura u Vučićevu vladu", već da je za njega i LDP najvažnija Srbija, za koju, kako je primetio, može da se bori i u vlasti u opoziciji i dodao da neće biti uz vlast ukoliko je "paradigma vlasti s fantomkama".

"Svakako ću razgovarati sa Vučićem, kao što sam razgovarao uvek sa svima i u tim razgovorima niti će jedina niti prva tema biti moje mesto u njegovoj vladi", rekao je Jovanović odgovarajući na pitanja novinara u sedištu LDP.

PREDSEDNIK ČEDA: Jovanović za šefa države, LDP ulazi u vlast

Na spekulacije u medijima da će biti član vlade, Jovanović je odgovorio da one nisu slučajne, ali da Vučić i on nisu za to dali povod. "Mislim da se radi o velikom strahu onih koji su pomislili da su konačno promenili orijentaciju naše zemlje da su izbori, koji su ostali za nama, politička potvrda ambicije koja je otvoreno iskazana u prethodnom periodu kroz želju da Srbija prekine svoj evropski put i da se zaustavi i vrati nazad u okvire onoga u čemu smo živeli 90-ih godina", rekao je Jovanović.

Na pitanje o karakteru buduće vlade Jovanović je rekao da bi bilo nepristojno i pogrešno da odgovara umesto Vučića, a zatim objasnio da je njegov odnos prema Vučiću isti kao i prema svakom drugom u zemlji, i ne proizilazi iz onoga šta će taj neko raditi sutra, već iz onoga šta je radio prethodnih 20 godina.

U tom smislu, dodao je, i Vučić će moći da računa na njegovu podršku ukoliko se bori za evropsku, modernu, demokratsku Srbiju, jakih institucija u kojoj vladaju zakoni poštuju prava.

Uz poruku da se uvek trudio da bude odgovoran prema zemlji te da će tako biti i buduće, Jovanović je novinarima rekao da će ih obavestiti ako bude išao na razgovor kod Vučića, kao i o sadržaju tog razgovora, te da će nakon toga o potezima odlučiti u dogovoru sa svojom strankom.

Navodeći da ke njegova lična, ali i obaveza stranke da konsoliduje građansku scenu i napravi dogovore koji će je učiniti konkurentnom SNS-u, Jovanović je najavio razgovore s ljudima iz LDP o izbornom rezultatu. "Svi mi kažu da treba da budem srećan što se vraćamo u skupštinu, ali ja ne mislim da je to dovoljno. Želim da možemo mnogo više da utičemo na političke tokove u zemlji", rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track