UVELIKO LOBIRA: Šutanovcu važno da bude lider DS do 4. jula
Foto: Dado Đilas

Navodno insistira da unutarstranački izbori budu u junu

UVELIKO LOBIRA: Šutanovcu važno da bude lider DS do 4. jula

Politika -

BEOGRAD - Funkcioner DS Dragan Šutanovac insistira da unutar stranački izbori budu u junu, kako bi do Dana nezavisnosti SAD 4. jula, bio na funkciji lidera te stranke.

Nekadašnji ministar odbrane i poslanik DS do sada prikupio podršku osamdesetak od ukupno od 160 odbora.

Šutanovac se zalaže za izbor predsednika po delegatskom principu, jer se tako lakše lobira, kaže izvor lista, dok je Bojan Pajtić za neposredne izbore, jer to znači da svaki član stranke ima pravo glasa. Izbori , inače, po Statutu stranke treba da se održe najkasnije do oktobra.

"Pajtić ne lobira još uvek. On je ostao pri ideji da se stranke građanske orjentacije SDS i LDP sa DS ujedine u jednu organizaciju koja bi imala svoje kopredsednike, a da posle predsedničkih izbora 2017. godine dođe do ujedinjavanja", navodi izvor tog lista.

Kako se navodi, po stranci se šuška da je Šutanovac na dobrom putu da dobije podršku potpredsednice Nataše Vučković, ali da bi to više bila poruka Pajtiću da nije sa njim, jer u stranci ima i onih koji nju žele za novog lidera.List piše da je Šutanovac svoju nameru da izbori budu u junu kolegama pojasnio rečima da "kao predsednik stranke sediš u prvim redovima, a u šestom kada nisi", govoreći o proslavi Dana nezavisnosti SAD, što njih, kako se navodi, nije začudilo, jer znaju "da su mu Amerikanci važni".

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track