DOSTA MU JE BILO: Verbić više neće da bude ministar
Foto: Dado Đilas

Nije uspeo da ubedi kolege vladi

DOSTA MU JE BILO: Verbić više neće da bude ministar

Politika -

Na pitanje o tome da li je tačno da ga politika gura iz kabineta i da nema podršku pre svega u SNS, Verbić odgovara da ne želi da priča o tome da li u svemu postoji politička strana

BEOGRAD - Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas da bi odbio eventualnu ponudu da ostane na toj funkciji, kao i da bi taj resor bolje vodio neko ko je stranački kadar. Verbić je rekao da ovaj trenutak ocenjuje kao kraj, jer je "urušeno ono što je radio njegov tim". To je posledica činjenice da kolegama u vladi nisam uspeo da objasnim šta su ciljevi i prioriteti u prosveti i nauci, rekao je Verbić.

Verbić je objasnio da se to ne odnosi samo na propali konkurs za naučne projekte, već i na "brojne druge teme".

Nisam uspeo da ubedim kolege u vladi, da na pravi način predstavim zašto je šta važno i šta bi značilo da se nešto izvede ili da nešto ne uspe. Smatram da bi neko drugi bolje radio taj posao, da bi imao više uticaja na samu vladi i da bi ga bolje razumeli ako je taj neko stranački kadar, rekao je Verbić.

Verbić ne zna odakle medijima informacija da razmišlja o ostanku i ponovio je stav da smatra moralnim činom ostavku posle obaranja konkursa. Odgovoran sam za neuspeh konkursa i mislim da je ostavka moralni čin. Moj zadatak sada je da vladi pomognem da obavi pripreme za novi konkurs, a onda ćemo videti ko će biti na ovom mestu, rekao je Verbić.

Želim, dodao je on, da se uvede red u posao koji sam radio, a koji je sada urušen. Verbić je rekao i da je očigledno postojao interes da naučni konkurs ne uspe, kao i da sada cenu plaćaju naučni radnici.

Na pitanje o tome da li je tačno da ga politika gura iz kabineta i da nema podršku pre svega u SNS, Verbić odgovara da ne želi da priča o tome da li je postoji politička strana u svemu. Bavimo se stvarima koje su veoma teške, ovde je potrebna temeljna reforma, a to ne može ako iza toga ne stoji cela vlada. Lično se nisam sklanjao od borbi, rekao je Verbić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja