Toma Nikolić hoće da kontroliše medije!

Izleteo se

Toma Nikolić hoće da kontroliše medije!

Politika -
Lider SNS rekao na RTS da mu treba funkcija predsednika Srbije kako bi mogao da traži od novinara da mu puste prilog

BEOGRAD - Diktat!Tomislav Nikolić, lider SNS i kandidat te stranke za predsednika Srbije, osuo je paljbu po medijima, najavivši da će, kad on pobedi na izborima, zvati novinare da im kaže o čemu da izveštavaju!On je to izgovorio u nedelju uveče, gostujući na RTS.- Tokom cele kampanje u prilozima ste puštali Tadića kao predsednika Srbije, dok nije podneo ostavku. Ministre ste puštali kao ministre, 50 priloga je bilo o njima. I sad me pitate šta će mi funkcija?! Pa eto, zato mi treba funkcija! Zato što ću da vas pozovem i kažem:“Večeras dolazim na televiziju, večeras izveštavate o onome što sam radio, ja sam predsednik Srbije“.A ostatak razgovora tekao je ovako:Novinar: Vi nećete dopustiti medijima da sami procenjuju kako će izveštavati o vama, nego ćete diktirati kako da se ponašaju?Nikolić: Vi ste jedan bezobrazan čovek! Stvarno ne mogu više s vama da razgovaram.Novinar: Rekli ste da ćete zvati.Nikolić: Ma, šta sam rekao?! Pa nećete moći da me izbegnete.Lider SNS se onda, ničim izazvan, dohvatio i Kurira.- Novine čekaju da ih ja tužim. Kao što je čekao Kurir, pa sad glavna naslovna strana neka falš informacija da ja tražim 200, 500 miliona. Nisam ni... Potpisivali su advokati. Novinari me izazivaju da ih tužim - rekao je on.Podsetimo, lider SNS tužio je Kurir zbog prenošenja reči Aleksandre Jerkov iz LSV i tražio 200 miliona dinara odštete. Iako su rekli da su pogrešili, te da će tužbu ispraviti, naprednjaci to još nisu učinili.Kolegijum RTS ocenio je da je Nikolić grubo zloupotrebio pristojnost i profesionalizam voditelja, „iznoseći niz optužbi, pretnji i neistina“ o radu medijskog javnog servisa.„Sa žaljenjem, ali bez ikakvog straha, primamo Nikolićevu pretnju da će, ukoliko bude izabran za predsednika, upadati u Javni servis i davati naloge kako će se uređivati i voditi program RTS“, saopštio je RTS.

Nikolić tvrdi da nije tužio Kurir, a ovo je dokaz da jeste - Tomina tužba protiv Kurira
Nikolić tvrdi da nije tužio Kurir, a ovo je dokaz da jeste - Tomina tužba protiv Kurira

Biću na čelu gej paradeNikolić je rekao i da će štititi prava gej populacije.- To su ljudi koji imaju svoja prava i ta prava treba da im budu obezbeđena. Javno ću reći vladi i policiji da treba da budu zaštićeni. Ako baš postoji opasnost da će biti premlaćeni, ja ću stati na čelo kolone - rekao je on.

Sumnja u svoje članoveLider SNS izneo je sumnju u ljude koji su ispred njegove stranke kontrolisali izbore.Nikolić: Nemam ja tamo sinove na biračkom mestu. Tamo su neki članovi stranke koji su preuzeli na sebe odgovornost da čuvaju izbore. Jesu li učestvovali u krađi? Nek idu u zatvor.Novinar: Vi optužujete svoje članove?Nikolić: Optužujem sve koji su bili na biračkom mestu. Ako je urađeno protiv zakona, svi su krivi. Možda je otišao u dva sata. Napustio. Pa šta to znači „moj član“?! To je lopov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track