STRASTVENI ZAVISNIK: Saša Radulović ne može bez kocke
Foto: Shutterstock, Dado Đilas

Poročni lider pokreta DJB

STRASTVENI ZAVISNIK: Saša Radulović ne može bez kocke

Politika -

Nekadašnji stečajni upravnik preferira barbut, ilegalnu kockarsku igru, a ritual mu je da duva u kockice kako bi dobio

Saša Radulović, lider Pokreta Dosta je bilo, strastveni je kockar, saznaje Kurir od dobro upućenog izvora.Naš sagovornik otkriva da je Radulović često viđen u krugovima kockara koji preferiraju barbut, ilegalnu kockarsku igru u kojoj se uglavnom igra u visoke uloge.- Sašu sam redovno viđao, i to ne samo u Beogradu. Igrali smo u Sremskoj Mitrovici, a moji su ga viđali i u Šapcu, gde je takođe dolazio da igra. To su uglavnom zadimljene prostorije, od regularnih objekata do garaža sa stolom za barbut. Bio sam za stolom sa Sašom. Ne razlikuje se od ostalih kockara. Afektira, ljuti se, psuje, svađa se, euforično se raduje kad dobije. Nema ti tu razlike među nama. Svi imamo istu pasiju ili nesreću. Svi smo sujeverni bez izuzetka. Ja se, na primer, uvek uhvatim za lančić. Za njega ne znam tačno, ali mislim da duva u kockice. To većina radi - otkriva izvor Kurira strogo čuvane tajne igrača barbuta.Ovu igru, inače, opisuju kao dinamičnu i brzu, a igraju je najokoreliji kockari.- Zakazujemo gde se nalazimo. Uglavnom se svi poznajemo i nema šanse da tu uleti neko sa strane. Zato je pogodna za one kojima je diskrecija najvažnija - napominje naš izvor.Zbog ovakve zatvorenosti, ali i privlačnosti, ekipa koja upražnjava ovu vrstu kockanja je raznovrsna.- Barbut kod nas igraju kriminalci, imućni seljaci, bogati ljudi, lokalni biznismeni, političari, ali i zanatlije i radnici. Zadužujemo se kod zelenaša, dugujemo jedni drugima, ulažemo novac, automobile, zlato, skupe satove... Ma ljudi su kuće gubili na ovome. Dođe normalan, ode u gaćama kao poluludi prosjak - priča naš insajder.Radulović nije odgovarao na poruke i pozive novinara Kurira.

Slavni kockariI TOMA ZDRAVKOVIĆ VOLEO BARBUTJedan od najvećih boema Toma Zdravković voleo je barbut, pa je u jednoj epizodi emisije „Goli život“, u kojoj se govorilo o životu Ðorđa Božovića Giške, ispričan događaj o vraćanju duga koji je legendarni pevač napravio u Nemačkoj. Giškin prijatelj Milan Bunčić svedočio pred kamerama da je za čuvenog pevača morao da plati 7.000 maraka kako bi ga u Frankfurtu izbavio od Turaka od kojih je prethodno izgubio u barbutu i koji su ga bosog zadržali i čekali da ga neko otkupi.

Kako se igra barbut ZMIJSKE OČIJedan igrač baca, a drugi stavlja novac. Bacač dobija ukoliko se kockice nameste, na primer, na dve petice, dve šestice, peticu i šesticu, dve trojke. Gubi ako mu se nameste dve četvorke, dva keca, dve dvojke, kec i dvojka. Iz filmova je poznata kombinacija „snejk ajz“ (zmijske oči) - dva keca. Kad izađe druga kombinacija, uloge bacača i igrača se zamenjuju.- Jednostavna igra, ali, burazeru, kad počneš da igraš barbut, teško ćeš se te bede ostaviti - upozorava na kraju naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track