LDP: Šešelj pozvao na linč novinara RTS-a
Foto: Nebojša Mandić

Osuda

LDP: Šešelj pozvao na linč novinara RTS-a

Politika -

LDP, koja u svom saopštenju Šeselja naziva tužnim klovnom i dvorskom ludom svih režima, konstatuje da je lider radikala večito željan tuđe krvi i osvete

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija osudila je danas izjavu lidera srpskih radikala Vojislava Šešelja, u kojoj on, u svom, kako se navodi, dobrom poznatom maniru, poziva na linč zaposlenih u Radio-televiziji Srbije.

LDP, koja u svom saopštenju Šeselja naziva "tužnim klovnom" i "dvorskom ludom" svih režima, konstatuje da je lider radikala večito željan "tuđe krvi i osvete", traži da se po njegovom sudu nepodobni novinari RTS-a „rasteraju“, navodeći da rade po nalogu stranih zemalja i opozicionih partija.

"Za nas Šešeljevo mutirano ludilo, koje se manifestuje posle njegovog povratka iz Haga, nije nista čudno, jer uporno ponavljamo da on može biti samo manje normalan nego što je bio kada je tamo odlazio. Ali, ono što zabrinjava je da u tom pomračenju uma koje on doživljava skoro tri decenije uvek cenu plaćaju i postaju žrtve oni koje on označava i obeležava kao svoje neprijatelje, čašćavajući ih uvek istim epitetima", navodi LDP usvom saopštenju.

LDP smatra da su smene u Radio-televiziji Vojvodine, u najmanju ruku čudne i nesumnjivo političkog karaktera, očito ohrabrile Vojislava Šešelja da u svojim istupima nastavi tamo gde je stao 2003, "pošto njegovo prirodno okruženje može biti samo ono gde se neistomišljenici proteruju, obeležavaju, karakterišu kao strani placenici i izdajnici i, na kraju, nestaju".

"Duboko podeljeno srpsko društvo, trajno otrovano spletkarenjem i intrigama, predstavlja plodno tlo za ovakve pojednce, koji u svakom trenutku, pogrešno za ovu zemlju, vide šansu sa za ostvarenje svojih bolesnih cljeva i ideja", navodi LDP.

Navode i da sloboda medija, sloboda uređivačkog koncepta, sproveđenje pluralizma mišljenja i stavova, podrška svim vidovima istraživačkog novinarstva i iskorenjavanje svake vrste cenzure i smanjanje pritiska na novinare, oslobađajući ih autocenzure, mora predstavljati normalno stanje u ovoj zemlji.

"Naš stav je dobro poznat, samo ovakva medijska slika može pomoći da se u Srbiji napravi moderno društvo lišeno bilo kakve vrste straha, i to je nešto što ova vlast i svaka druga mora imati u vidu kada svesno ulazi u obračun sa onima koji ne razmišljaju isto kao oni", navodi LDP.

Takva reakcija vlasti, smatraju, uvek za rezultat ima javljanje raznih Šešelja, koji svoj kapital grade na štetu onih koji su ugroženi, ne misleći na cenu svojih postupaka, uvek željni sukoba i mržnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track