ŠEŠELJU PRPA OD TOME NIKOLIĆA: Poznat sam kao veoma plašljiv čovek!
Foto: Zorana Jevtić

Sad lider SRS izbegava predsednika Srbije

ŠEŠELJU PRPA OD TOME NIKOLIĆA: Poznat sam kao veoma plašljiv čovek!

Politika -

Umesto lidera radikali na konsultacije kod šefa države šalju Nemanju Šarovića i Natašu Jovanović, uz izgovor da je tako odlučio vrh stranke

Lidera SRS Vojislava Šešelja uhvatila je prpa od susreta s nekadašnjim stranačkim saborcem i kumom, a sadašnjim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem! Umesto njega, on će šefu države na konsultacije u ponedeljak poslati funkcionere radikala Nemanju Šarovića i Nataša Jovanović, pravdajući se da je tako odlučio Predsednički kolegijum SRS.Šešelj, međutim, nije bio voljan da za Kurir konkretnije objasni zašto neće da iskoristi priliku da Nikoliću u lice kaže sve što je o njemu javno govorio.

Ništa ne poručuje

Takođe, on negira i da se uplašio susreta s Nikolićem, koji će, pre nego što imenuje mandatara, pozvati na konsultacije sve lista koje su ušle u parlament.- Pa ja sam baš poznat kao veoma plašljiv čovek! Zar smo mi još uvek kumovi? Neću mu preko Nemanje i Nataše ništa poručivati, oni idu na konsultacije. Jedini razlog zbog kog ne idem je taj što je tako odlučio predsednički kolegijum stranke. Nisam rekao da neću da idem, nego je tako odlučio kolegijum. Nemanja i Nataša su ozbiljni političari, obavljaju dve vrlo moćne funkcije u stranci, nemam ja šta da im govorim - objašnjava Šešelj.Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović kaže da se pre ponedeljka neće izjašnjavati o tome o čemu će razgovarati s Nikolićem i da ne zna kako će se taj susret završiti.

- Razlog zbog kog Nataša i ja idemo je taj što je tako odlučio predsednički kolegijum SRS, jedan od najviših organa stranke, i naravno da ću postupiti u skladu s tom odlukom. Predlog da gospodin Šešelj ide na konsultacije dobio je manje glasova - kaže Šarović.On takođe uverava da se Šešelj nije uplašio susreta s Nikolićem.- Mislite da je Tomislav Nikolić takva figura koje bi se Vojislav Šešelj uplašio? Tomislav Nikolić apsolutno nema nikakve veze sa SRS i ne deli više nijednu vrednost od onih za koje se zalagao dok je bio u SRS. Vrednosti za koje se mi zalažemo i on dve su potpuno različite stvari. Nikolić je antipod SRS. Najiskrenije, ne razmišljam o tom danu uopšte, šta će biti, biće - kaže Šarović.Nema poštovanjaPolitički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da se Nikolić ponaša u skladu s procedurom koja je propisana parlamentarnim životom, a da Šešelj odbijanjem da ode na konsultacije šalje indirektnu poruku.- On će poslati svoje izaslanike. Činjenicom da stranku ne predstavlja na najvišem nivou, već je predstavlja na nižem, Nikoliću šalje političku poruku i jasno mu daje do znanja da nema potpuni respekt za njega kao za ličnost koja obavlja funkciju predsednika. Šešelj je proračunao da je za njegovo biračko telo i lično pozicioniranje bolje da ne prisustvuje - objašnjava Vuk Stanković.U Predsedništvu Srbije takođe nisu hteli da komentarišu konsultacije s predstavnicima radikala.

Gužva u PredsedništvuSVAKOM PO POLA SATA KOD TOMEPredsednik Srbije Tomislav Nikolić obaviće u ponedeljak konsultacije s predstavnicima svih preostalih izbornih lista koje su ušle u parlament, a svaka od stranaka imaće na raspolaganju po pola sata. Nikolić je pre dva dana obavio konsultacije s predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track