Najnovije vesti

Vesna Pešić: Glasaću za Nikolića!

Novi šok na srpskoj političkoj sceni

Vesna Pešić: Glasaću za Nikolića!

Politika
Ikona građanske Srbije javno pozvala sve da u drugom krugu predsedničkih izbora „strateški“ glasaju za kandidata naprednjaka, odnosno protiv Borisa Tadića

BEOGRAD - Šta joj bi?Vesna Pešić, poznata opozicionarka iz devedesetih, koja se prošle godine razišla sa strankom Čedomira Jovanovića, pozvala je sve da 20. maja glasaju za Tomislava Nikolića! Pešićeva je, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa, svoju preporuku nazvala „strateškim glasanjem“, kojim će se, kako smatra, izdejstvovati promene.

- Predložila sam da se glasa za Nikolića jer hoću da sprečim slepljivanje predsedničke funkcije s partijskom funkcijom i s Vladom, što nikako ne ide na dobro. Smatram da ništa ne smeta da ta „engleska kraljica“ bude Toma Nikolić - konstatovala je Pešićeva i dodala da bi takvim izborom bila „izdejstvovana neka promena“, zato što Tadić ne bi bio izabran za predsednika.

Verovatno Tadić ne bi ostao ni predsednik DS - dodala je ona.

Govoreći o vladi koju bi predvodio DS, Pešićeva je navela da bi ta vlada imala najveća ovlašćenja.

- DS je uz pomoć SPS već uzeo vladu. Pa, zašto bi onda i predsednik morao da bude iz te stranke? - upitala je Vesna Pešić, koja je svoju podršku Nikoliću nazvala „strateškim glasanjem“, odnosno „glasanjem zbog određenih razloga“.

Podsetimo, o Nikoliću su se u proteklih mesec dana pozitivno izjasnili i Nataša Kandić, direktorka Fonda za humanitarno pravo, zatim sandžački muftija Muamer Zukorlić, bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović...

Ko je sve podržao Tomu Nikolića

Milo Đukanović: SNS je politički  prijatelj DPS

Nataša Kandić: Naprednjaci se u jednom delu menjaju, zastupaju političku viziju Srbije u EU

Muamer Zukorlić: Bošnjaci u Nikoliću imaju dobrog sagovornika, saglasili smo se o pet otvorenih problema Bošnjaka

Tako je govorila Vesna 21. septembra 2008.

- Cepanjem SRS dobili smo i Šešelja i najboljeg Šešeljevog đaka, a to sigurno nije dobitak. Učenik Nikolić nije više tako divalj, on je umivena varijanta srpskog nacionalizma, zato ga njegovi zovu izdajnikom. On će zameniti onemoćalog Koštunicu, a ako zatreba, i Borisa Tadića.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...