Jugović: Nikolić nas vraća u devedesete
Foto: Marina Lopičić

Intervju: Aleksandar Jugović, potpredsednik SPO

Jugović: Nikolić nas vraća u devedesete

Politika -
Svaki glas za predsednika SNS je glas za nestabilnost i nove avanture

BEOGRAD - Potpredsednik SPO Aleksandar Jugović pozvao je građane da glasaju za lidera DS Borisa Tadića jer je, kako kaže, u ovom trenutku najbitnije da se formira evropski opredeljena vlada.

- Pobeda Borisa Tadića garantuje nastavak evropskih integracija, a to su ideali zajedničke dvodecenijske borbe i SPO i DS. Svaki glas za Nikolića je glas za vraćanje Srbije u tragične devedesete. Glas za Nikolića je glas za nestabilnost i nove avanture.

♦ Da li je primereno da Nikolić, kandidat za predsednika države, kaže da će fizički da brani svaki glas?

- Teško mi je da to komentarišem jer će u vremenskom periodu od davanja ovog intervjua do njegovog objavljivanja Nikolić verovatno promeniti mišljenje i reći da on nikad nije rekao da bi se tukao. Nikolić ima vrlo čvrste stavove, ali ih često menja.

Šta će Preokret tražiti od ministarstava u novoj vladi?

- Ja mogu da govorim samo u ime SPO. U ovom momentu nije na dnevnom redu formiranje vlade i eventualno učešće SPO u njoj. Sada je najbitnije da Boris Tadić pobedi na predsedničkim izborima, jer je to garancija formiranja evropski opredeljene vlade.

Da li će Vuk Drašković biti ministar u vladi?

- SPO traži sprovođenje odgovorne politike, koja počiva na idealima 9. marta, Vidovdanskog sabora, tromesečnih demonstracija. To je ispunjenje snova i nada, a ne kadrovskih zahteva.

(K. B.)

Ravna gora je mesto hodočašća

Da li ste razočarani što na Ravnoj gori nije bilo više pristalica?

- Na Ravnoj gori je bilo nevreme kakvo se ne pamti. Ove godine će Draža biti rehabilitovan, i to najviše zaslugom SPO. Ravna gora bi trebalo da postane planina hodočašća i odavanja počasti jednom od najvećih srpskih heroja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track