Selaković o poglavljima: Prošli smo prvu prepreku, pred nama još posla
Foto: Zorana Jevtić

Srbija dala maksimum i radila kako treba

Selaković o poglavljima: Prošli smo prvu prepreku, pred nama još posla

Politika -

UŽICE - Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je saglasnost Hrvatske za otvaranje pregovaračkog procesa potvrda kvaliteta rada pregovaračkih timova, jer Srbija jeste dala svoj maksimum i radila kako treba, ali i da joj tek predstoji odgovoran i složen posao na putu ka članstvu u EU.

"Ovo je nešto sasvim uobičajeno i normalno da dođe nakon toga. Prešli smo jednu prepreku, ali je pred nama još niz prepreka", rekao je Selaković novinarima u Užicu.

Prema njegovim rečima, Srbija je pokazala da je ispunula sve uslove za zatvaranje jedne faze u procesu pregovaranja za ulazak u članstvo u EU, ali da joj predstoji težak odgovoran i složen posao, usmeren na jačanje vladavine prava, bez čega nema ni dobrog ekonomskog ni opšteg društvenog napretka u Srbiji.

"To je nešto što Srbija duguje svojim građanima i svojoj privredi na prvom mestu, a svako ko to prepozna kao kvalifikaciju i kvalitet Srbije za nešto više - dobro je došao", rekao je ministar pravde.

On je podsetio da su svi naši pregovarački timovi i svi timovi koji su radili na izradi akcionog plana na usaglašavanju sa preko 60 državnih organa bili uključeni u taj, kako je naveo, komplikovan i složen proces.

"Na ovaj način dobili smo potvrdu kvaliteta svoga rada i ono što sam izjavljivao i prethodnih dana je, da smo mi dali svoj maksimum i radili kako je trebalo raditi, zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track