ČEDA JOVANOVIĆ (LDP): Razgovori s Vučićem pitanje političke kulture
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije

ČEDA JOVANOVIĆ (LDP): Razgovori s Vučićem pitanje političke kulture

Politika -

BEOGRAD - Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je za njega pitanje političke kulture da prihvati razgovore sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem.

"Nemam ništa novo da vam kažem oko razgovora sa Vučićem, ne razmišljam o njima kao drugi lideri, za mene je pitanje političke kulture prihvatiti te razgovore", rekao je Jovanović novinarima u parlamentu.

On je dodao da na tim razgovorima može da bude samo onakav kakav je bio prethodnih 20 godina, da ne može da se menja, ali da je sasvim siguran da ne želi da svojom politikom stvara nove probleme u društu.Dodao je i da je jasno da zemlja morati nastaviti evropske integracije i da taj posao treba da se radi ozbiljnije nego prethodnih godina.

"Moramo imati vladu koja će biti sposobna da probleme rešava, ako bude razgovora vrlo rado ću vam reći o čemu smo razgovarali. Ne bi bilo fer da ja Vučiću šaljem poruke preko medija, ako razgovaramo sve ćete znati", naveo je Jovanović.

Upitan za inicijativu stranaka o formiranju anketnih odbora o dešavanjima na izborima, Jovanović je kazao da o tome treba da se razgovara, da je sve što se desilo posle izbora bilo nepotrebno, te da je to tema za skupštinski kolegijum."Ja sam za to da se daju odgovori na sva sporna pitanja i to treba da se dobije u parlamentu. Apsolutno je potrebno da se Skupština bavi svime što se desilo nakon izbora, ali pošto znamo u šta se pretvaraju anketni odbori jasno je da će se to pretvoriti u političke obračune", naveo je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track