MANDATAR VUČIĆ: Odluka o sastavu vlade do kraja sledeće nedelje
Foto: Printskrin

Poseta Obrenovcu

MANDATAR VUČIĆ: Odluka o sastavu vlade do kraja sledeće nedelje

Politika -

BARIČ - Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja sledeće nedelje doneti konačnu odluku o tome ko će činiti novu Vladu Srbije.

Vučić je, navodeći da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima SPS, u utorak sa predstavnicima četiri liste, a u sredu sa manjinskim listmaa, rekao da će do kraja sledeće nedelje imati odluku ko će činiti vladu. "To su realni okviri ako želimo da 15. juna uđemo u Skupštinu i onda 16. juna eventualno završimo izbor vlade", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Upitan šta očekuje i šta će ponuditi Ivici Dačiću, Vučić je rekao da nema šta da nudi, da će izneti program i plan, a da traži poštovanje. On je podsetio da je rok za formiranje vlade 5. ili 6. septembar, ali da će to biti završeno mnogo ranije, svakako pre dolaska predsednika Kine u Beograd, što je najavljeno za kraj juna. Dodao je da će u narednom periodu imati niz sastanaka sa stranim zvaničnicima, poput Federike Mogerini, predsednika Švajcarske, kao i da ga čekaju posete Briselu, Njujorku, Belorusiji...

"Ne možete da idete na to bez novog zamajca koji vam daje legitiman i legalan izbor u Skupštini Srbije", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track