MIĆUN ZEZNUO MAJU: Zbog njega morala da otkaže žurku!
Foto: Dragana Udovičić, Stefan Jokić

Gojkovićeva izvisila za koktel u Domu Narodne skupštine

MIĆUN ZEZNUO MAJU: Zbog njega morala da otkaže žurku!

Politika -

Buduća predsednica parlamenta isplanirala da u petak uveče posle glasanja priredi parti, ali je Dragoljub Mićunović prekinuo sednicu i tako pomerio njen izbor za ponedeljak

Najstariji poslanik Dragoljub Mićunović (86) upropastio je preksinoć žurku nove-stare predsednice Skupštine Maje Gojković, saznaje Kurir. Do đipanja, zapravo, nije ni došlo jer Gojkovićeva u petak uveče nije ponovo izabrana za šeficu parlamenta, pa joj je propao plan da uveče napravi parti u Domu Narodne skupštine, za šta je sve već bilo pripremljeno.Konobari džaba čekali- Prvo zasedanje i izbor Maje Gojković za predsednicu trebalo je da se završi glamuroznim koktelom, ali Mićunovićeva odluka je sve pokvarila. Maja je planirala da počasti poslanike u holu i da tako uz iće i piće obeleže prvo zasedanje i zaliju prvi radni dan. U bifeu je sve bilo spremno, a konobari su čekali ko zapete puške da iznesu posluženje. Naređeno im je da nigde ne mrdaju. Međutim, do žurke nije došlo jer Maja još nije ni izabrana za predsednicu pošto je Mićunović prekinuo sednicu, pa ostaje da vidimo da li će ostati pri toj ideji u ponedeljak, za kad je zakazan nastavak sednice - kaže izvor blizak Gojkovićevoj.Dragoljub Mićunović kaže za Kurir da nije ni znao da je Maji pokvario zabavu, ali i da ne ide po koktelima.- Zaista ne znam šta su oni spremali i planirali, ali sve se odužilo jer su non-stop opstruirali rad. Nas je čekalo još najmanje pet sati rada, čime bi zaglavili do kasno u noć. Ne vidim u čemu je problem. Ne znam što se toliko žurilo. Nismo u ratnom stanju, pa da ne zakasnimo. Žurili su samo Maja i poslanički klub SNS, drugima se nije žurilo - kaže Mićunović.Navalili na čizkejkS druge strane, iz službe Maje Gojković za odnose s javnošću tvrde da o koktelu nije bilo reči.- Maja Gojković nije planirala nikakav koktel. Bavili smo se samo konstituisanjem parlamenta i poslovima u vezi s konstituisanjem. Ne znamo o tome ništa, ali znamo da nije bilo planirano - kažu u kabinetu Gojkovićeve.Inače, većina poslanika tokom pauza u petak stigla je da zaviri u skupštinski restoran i bife kako bi se okrepili. Oni su svoje stomake napunili raznoraznim đakonijama koje su se tog dana našle na meniju skupštinskog restorana. Tako su planuli svinjski kotleti i pohovana piletina. Jela se i riba jer je bio petak, a od slatkiša hit je bio čizkejk koji ranije nije bio u ponudi.

Ljiljana Habjanović ÐurovićNEĆU U POSLANIKESpisateljica Ljiljana Habjanović Đurović izjavila je da je uoči početka konstitutivne sednice vratila poslanički mandat iako je bila deveta na listi SNS. Ona je objasnila da je čitavog života želela da bude pisac, a ne poslanik, ministar ili direktor.

Po starinskiHILJADARKA NA SIGURNOMPoslanik sa liste DSS-Dveri u narodnoj nošnji Milan Lapčević svoju crvenu novčanicu stavio je na praktično mesto - u futrolu za mobilni telefon i tako rasteretio sebe torbice i novčanika. Inače, njegov kolega Miladin Ševarlić bio je zadužen za nabavku nošnje koju je specijalno za tu priliku sašio njegov kum iz čačanskog sela Prislonica, gde se inače održava i Sabor frulaša.

Što je sigurno, sigurno raspored sedenja SPS TAMPON-ZONA IZMEĐU SRS I SNSSocijalisti su u skupštinskoj sali zauzeli tampon-zonu između radikala i naprednjaka. Poslanici SPS s jedne strane imaju Vojislava Šešelja, dok im s druge sede poslanici iz redova SNS, s Aleksandrom Martinovićem, nekadašnjim radikalom, na čelu.Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da mu ne bi smetalo da sedi pored naprednjaka.- Evo potrefilo se da sedim pored Nenada Čanka, pa šta fali? Nisu oni zauzimali tu poziciju sami, nego je to dogovoreno na sastanku predstavnika izbornih lista. Prvo ide lista s najviše osvojenih mandata, a to je SNS, pa SPS, pa mi. Inače, ne daj bože potrebe, ja začas preskočim sve one stolove tamo - kaže Šešelj.

Jedna li je mukaLJAJIĆU NATEKAO ZUB, PA IZBEGAO SEDNICULider SDPS Rasim Ljajić propustio je konstituisanje parlamenta jer nije želeo da se pojavi naduven, s obzirom na to da je operisao zub.- Još uvek mi je lice natečeno zbog zuba. Operisao sam umnjak i nisam skinuo konce. Muku mučim, pa što da me slikaju takvog. Nisam hteo naduven da dolazim u Skupštinu, a imao sam i važne sastanke ceo dan - objašnjava Ljajić svoje probleme.

Fensi poslanicaRAKIĆKA U KREACIJI SAŠE VIDIĆAPoslanica SNS Katarina Rakić pohvalila se dan pre konstitutivne sednice na Instagramu šta će za taj specijalni dan da obuče. Naime, okačila je fotku na kojoj ispred ogledala pozira u kreaciji našeg poznatog dizajnera Saše Vidića u njegovom ateljeu i napisala „Šta ću kada volim plavo“ i tagovala Vidića na slici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track