Pantić: Nema razgovora sa kosovskim institucijama

Pantić: Nema razgovora sa kosovskim institucijama

Politika -
Pantić kazao da Srbi sa severa Kosova neće podržati plan za sever koji najavljuje takozvana Vlada Kosova za 10. septembar

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić (SNS) rekao je danas da Srbi sa severa Kosova neće pregovarati sa nepriznatim kosovskim institucijama, već da takve razgovore treba da vode srpski državni organi.

Pantić je za agenciju Beta kazao da Srbi sa severa Kosova neće podržati plan za sever koji najavljuje takozvana Vlada Kosova za 10. septembar. Kako piše kosovska štampa, posle predstavljanja plana trebalo bi da uslede pregovori sa predstavnicima Srba sa severa, a Beograd bi u taj dijalog bio uključen tek pred kraj. Pantić je naveo da su građani sa severa Kosova i Metohije 15. februara na referendumu rekli da ne žele albanske institucije već će ostati u sistemu države Srbije.

Prema njegovim rečima, najavljeni plan kosovske vlasti o severu Pokrajine nije prvi plan koji Albanci pripremaju, ali ni on neće dati rezultate. "Srbi na severu Pokrajine neće odobriti taj plan već ćemo i dalje nastaviti da radimo i funkcionišemo kao srpske institucije", rekao je on i naveo da sa predstavnicima Prištine "mogu da razgovaraju samo predstavnici Vlade Srbije, a da lokalni lideri mogu da budu samo deo tog pregovaračkog tima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track