Vučić: Sloboda informisanja zloupotrebljava se u političke svrhe
Foto: N1 Pts

Vučić: Sloboda informisanja zloupotrebljava se u političke svrhe

Politika -

Mandatar za sastav Vlade Srbije, predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, ocenio je da se pitanje slobode informisanja neretko zloupotrebljava u političke svrhe i da se u tim raspravama često ne koriste argumenti.

Drugačiji pristup, objektivnija diskusija i otvoreni dijalog svima bi nam puno značili, rekao je Vučić na obeležavanju 250. godišnjice od usvajanja u Švedskoj prvog akta o slobodi izražavanja. Govoreći o političkim zloupotrebama tog pitanja, Vučić je kao primer naveo da kada neko izgubi izbore ne kaže da je manje radio, ili da ima lošiju politiku, već da ne postoje medijske slobode.

"Svakodnevno slušamo kako kažu da bi oni imali 48, a ne šest odsto podrške građana da ih je bilo više na televiziji", kazao je Vučić. On je istakao da se nada da će se otvaranjem poglavlja 23 u pregovorima sa Evropskom unijom stići i do objektivnijeg posmatranja tih problema.

Predsednik SNS nije želeo da govori o formiranju Vlade Srbije, uz obrazloženje da će o tome sutra i prekosutrarazgovarati sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track