NAJPRLJAVIJI RIJALITI U SRBIJI: Žestoka pljuvačina u Skupštini!
Foto: Marina Lopičić

Urnebesni nastavak konstitutivne sednice Skupštine

NAJPRLJAVIJI RIJALITI U SRBIJI: Žestoka pljuvačina u Skupštini!

Politika -

Lider DS sočno psovao u direktnom TV prenosu, vlast i opozicija se brutalno vređali i međusobno optuživali

Istom žestinom, ali uz još sočnije uvrede i psovke, poslanici su juče nastavili konstitutivnu sednicu i izbor Maje Gojković za predsednicu Skupštine Srbije.

Najdalje je otišao lider DS Bojan Pajtić, koji je u direktnom TV prenosu masno opsovao „Ajd u p...u materinu“.Psovka je bila povod da se naprednjaci brže-bolje oglase saopštenjem, u kojem su Pajtića optužili za vulgarnost, a on se branio:- Imao sam fiziološku potrebu da opsujem zbog svega što se dešavalo u Skupštini i optužbi da sam ukrao novac od dece s posebnim potrebama.Naprednjaci su ušli u fajt s opozicijom, pa izbor novog predsednika parlamenta nije došao na red ni do kasnog popodneva, ali Maja Gojković sinoć je ipak izabrana za predsednicu Skupštine.Sinoć je 159 od 233 prisutnih poslanika glasalo za Gojkovićevu, a protiv njenog izbora bila su 73 poslanika, dok je jedan bio uzdržan.Posle izbora predsednika Skupštine, poslanici su sa 206 glasova za i 12 protiv odlučili da parlament u ovom sazivu ima sedam umesto dosadašnjih šest potpredsednika, međutim, na kraju je ipak izabrano samo šestoro njih zato što je lider DJB Saša Radulović doneo odluku da ne glasa, pa je njegova kandidatkinja Jasmina Nikolić ostala bez funkcije.Interesantno je to da su poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine pred samo glasanje napustili salu iz nepoznatog razloga. Tim povodom kontaktirali smo s generalnim sekretarom LSV Bojanom Kostrešom, međutim nije bio dostupan za komentar.

Mićunov šou ponovo dominirao na sednici, a omakla mu se i psovka MIĆUNOVIĆ: MAJO, SEDI DOLE, MARTINOVIĆU, NE GLUMI ŠERIFA!Predsedavajući Skupštine Dragoljub Mićunović ponovo je zablistao! On je juče po podne i oduzeo reč budućoj šefici parlamenta Maji Gojković.- Hajde, budite ljubazni i sedite - rekao je Mićunović obraćajući se Gojkovićevoj kad je pokušala da mu kaže da ne bi trebalo da sluša šefa DS Bojana Pajtića.Gojkovićeva je na to reagovala rečima: „Primitivizmu nikad kraja.“Mićunović je oduzeo reč i šefu poslaničke grupe SNS Aleksandru Martinoviću i poručio mu da „nije nikakav šerif i da ne može nikog da vređa“.Mićunović je ranije juče uzavrelu atmosferu u parlamentu pokušao da opusti pošalicama.- Kad su se u Lenjinovom parku deca igrala fudbala, lopta je uletela kroz prozor dok je drug Lenjin stvarao. Onda je drug Lenjin uzeo loptu i rekao da više to ne rade, a komentar je bio - vidite šta je humanizam - vratio im je loptu, a mogao ih je streljati - rekao je Mićunović.Međutim, sinoć je i Mićunović imao svojih pet minuta u Skupštini. Predsedavajući je u silnom komešanju i zahtevima, dok je najavljivao repliku poslanika Đorđa Vukadinovića i davao mu reč, kratko rekao: „Aaaa, je..te!“

Ali bukvalno Skupština postala Farma DS: SNS SU ŽIVOTINJE ĐUKA: VI STE PACIJENTIŽivotinje su svakako obeležile jučerašnju skupštinsku raspravu, a lavinu je pokrenuo lider DS Bojan Pajtić kada je uporedio poslanike sa životinjama.- U parlament treba da dođe Doktor Dulitl kako bi preveo šta su sve poslanici vladajuće većine pričali - komentarisao je Pajtić.- Verovatno je Pajtić bio pacijent Doktora Dulitla, pa zna o čemu priča - izjavio je za Kurir poslanik SNS Vladimir Đukanović.Marijan Rističević kaže da je Pajtićev DS preselio naš narod u basnu.- A sve da bi oni mogli da žive kao u bajci. Pajtić je pacijent Sande Rašković Ivić i sve su to posledice druženja s njenim DSS - objašnjava on.Pajtiću je u sali odgovorila Gojkovićeva.- Gospodine Mićunoviću, zašto dozvoljavate da poslanici iz vaše stranke vređaju druge poslanike, da li iz straha što će vam neko oduzeti mandat pre vaše odluke da ustupite mesto nekom drugom ili što govori predsednik vaše partije i poziva da ovde dođe Doktor Dulitl, koji je, da kažem, doktor za životinje - poručila je Gojkovićeva.O životinjama je kasnije nastavio i Pajtićev kolega Balša Božović, koji je ocenio da je Maja Gojković uspostavila pravila iz „Životinjske farme“ Džordža Orvela.

Uneredio se za vreme ručkaŠEŠELJ UMOČIO KRAVATU U SUPUIako je na specijalnom režimu ishrane, Šešelj i dalje bije bitku s baklavama, pa je juče zbog jedne skupštinske isflekao kravatu. Čim je njegov poslanik, ali i lekar Milovan Bojić posle ručka u restoranu pitao društvo za stolom šta žele za dezert, Šešelj se trgao i umočio svoju kravatu u barenu junetinu koju je u tom trenutku jeo.

Milorad MirčićBEČIĆ ŠKOLU ZAVRŠIO S PROSEKOM 2!Radikal Milorad Mirčić čačnuo je naprednjaka Igora Bečića u bolnu tačku - obrazovanje.On je tokom skupštinskog zasedanja rekao da je naprednjak jedva završio srednju tehničku školu u Sokocu u Republici Srpskoj i da mu je prosek ocena bio ravno 2,00.

Kome smeta noćni radŽIVKOVIĆ: U SNS SU VAMPIRI I VUKODLACIPredsedavajući Skupštine Dragoljub Mićunović i u nastavku konstitutivne sednice je insistirao da se poslaničke obaveze završe pre mraka. Zbog toga je dobio podršku cele opozicije, pa čak i radikala. Protiv noćnog rada je i poslanik Nove stranke Zoran Živković, ne samo zbog toga što je skuplje već zato što budi i mračne asocijacije.- Vampiri vole noć, a ovo je vampirska vlast, po nekim analitičarima. Gde god je Vučić, tu su i vukodlaci i vampiri - izjavio je Živković za Kurir.Za razliku od njega, poslanik s liste SNS Dragomir Karić jedva čeka noćni rad.- Radim 26 sati i svi Karići slede primer premijera Vučića. Dok traje obnova, nema odmora - poručio je on.

Kena: Majo, ti si lopovMaja: O bože, ko mi kažePoslanik DS Radoslav Milojičić Kena optužio je Maju Gojković da je lopov, rekavši da je kandidatkinja za predsednika parlamenta opljačkala Skupštinu Novog Sada za 400 miliona dinara u slučaju ATP Vojvodina.- O bože, ko mi kaže - uzvratila je Gojkovićeva.

Vukadinović: Cepaćete članske ko julovci Đukanović: Nećemo bar u Vlahe kao tiRasprava poslanika SNS Vladimira Đukanovića i DSS Đorđa Vukadinovića vodila se o nacionalnosti, lažnom patriotizmu i cepanju članskih karata.- Znam da će brzo doći dan kad će cepati članske karte SNS kao što su cepali članske karte Jula - rekao je Vukadinović.Na to mu je Đukanović odgovorio:- Možda, ali nećemo menjati naciju zbog mandata u Skupštini i postajati Vlasi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track