OPROŠTAJNA POSETA: Rumunski ambasador Banu kod Vučića
Foto: Twitterserbianpm

Vlada Srbije

OPROŠTAJNA POSETA: Rumunski ambasador Banu kod Vučića

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Rumunije Danijela Banua, koji je mu je preneo čestitke rumunskog premijera na izbornoj pobedi, kao i uverenje da će vlada pod njegovim vođstvom odlučno voditi Srbiju ka EU.


Vučić je zahvalio rumunskom ambasadoru na saradnji i ličnom doprinosu unapređenju odnosa Srbije i Rumunije. Srpski premijer je ocenio da su politički odnosi dveju zemalja dobri, istakavši koliko Srbija ceni podršku i stručnu pomoć koju Rumunija pruža na evropskom putu, kao i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Ambasador Banu je, prilikom ove oproštajne posete, uručio premijeru Vučiću čestitku rumunskog premijera Dačijana Ćološa na izbornoj pobedi, u kojoj se, između ostalog, ističe da su rezultati izbora pokazali opredeljenje građana Srbije da se pridruže evropskoj porodici.

„Uveren sam da će Vlada pod vašim vođstvom, odlučno voditi Srbiju ka glavnom cilju - priduživanju Evropskoj uniji, koji Rumunija nastavlja snažno da podržava“, kaže se u pismu rumunskog premijera Ćološa.

U pismu se dodaje: „Takođe želim da izrazim svoje zadovoljstvo bliskim rumunsko-srpskim dijalogom tokom poslednjih nekoliko godina i da vas uverim na svoju spremnost da intenziviramo našu saradnju“.Banu je rekao da je za njega bila privilegija da, tokom svog mandata, bude svedok promena i velikog napretka Srbije, kao i unapređenja odnosa dveju zemalja, koje se ogleda u povećanju trgovinske razmena na oko milijardu evra, otvaranju novih graničnih prelaza, formiranju Krajova grupe sa Bugarskom i dobroj prekograničnoj saradnji u korišćenju fondova EU.

On je istakao da Rumunija izuzetno ceni napore koje premijer Vučić ulaže u očuvanje regionalne stabilnosti.Premijer Vučić je naglasio da je Srbija uvek spremna za rešavanje otvorenih pitanja i nastavak ekonomske saradnje i realizacije zajedničkih infrastrukturnih projekata.Premijer je, na kraju susreta, poželeo ambasadoru Banuu uspeh u budućem profesionalnom angažovanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track