Mihajlović: Moderna i vredna vlada. To je ono što Srbiji treba
Foto: Fonet

Red je da mandatar prvi saopšti sastav svog tima

Mihajlović: Moderna i vredna vlada. To je ono što Srbiji treba

Politika -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbiji potrebna moderna i vredna vlada.

"To je ono što Srbiji treba. Vlada koja brine o svojim građanima i koja je u stanju svaki dan svuda da se pojavi i da reši ili da proba da reši od najmanjeg do najvećeg problema", rekla je Mihajlović.

Govoreći o formiranju vlade, Mihajlović je ponovila da je red da mandatar za predsednika vlade bude prvi koji će saopštiti sastav svog tima - da ne iskaču svi i da pričaju o tome da li će biti ili neće biti (ministri).

"Tokom posete Sjia potpisujemo 20 sporazuma"

Mihajlović je izjavila da će Vlada Srbija prilikom predstojeće posete kineskog predsednika Kine Sji Djinpinga Beogradu potpisati oko 20 sporazuma i protokola sa tom zemljom.Mihajlović je rekla da je to veoma važna poseta za Srbiju i da će tada, između ostalog, biti potpisana izgradnja deonice Surčin-Obrenovac.

"To je već pri samom kraju. Razgovaraćemo i o nastavku modernizacije pruge Beograd - Budimpešta, a biće sporazuma oko industrijske zone i u oblasti kulture...", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, Srbija će na taj način stvoriti ambijent da uposli domaće kompanije i pokaže da je zemlja bez koje se ne može.Govoreći o odnosima Srbije i Kine, Mihajlović je kazala da se to najbolje vidi na primeru Železare."Kinezi najviše ulažu u infrastrukturu, vrlo retko ulaze u kompanije. Mi smo jedina zemlja u ovom delu Evrope gde je kineska država odlučila da uloži svoj kapital. To govori da imaju poverenja u našu zemlju i da su spremni da nastave i prošire naše odnose", rekla je ona.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track