MAJA GOJKOVIĆ: Vučića niko ne može da iznervira
Foto: Zorana Jevtić

Predsednica Skupštine Srbije

MAJA GOJKOVIĆ: Vučića niko ne može da iznervira

Politika -

BEOGRAD - Lidera SNS i mandatara Aleksandra Vučića niko ne može da iznervira, poručila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, komentarišući postupke lidera Pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića tokom konsultacija o vladi.

“Očigledno da Radulović kod Vučića i nije došao da razgovara o programu buduće vlade, već da se svađa. Verovatno je čitavu noć smišljao šta da uradi interesantno da bi bio u medijima. Nije to ništa novo, imate svuda političare koji su interesantni jedno leto i posle ih nigde nema. A Aleksandra Vučića ne može niko da iznervira”, rekla je Gojković.

Ona je ocenila da je odlično što je Radulović ušao u parlament, jer više neće moći da se skriva iza društvenih mreža već je u “političkoj areni, gde pokazuje šta sve (ne) zna”.

Gojković je rekla i da je očekivala buran početak zasedanja i da je bila ubeđena da će Dragoljub Mićunović (DS) voditi sednicu isključivo slušajući svoje partijske kolege, a ne poštujući Poslovnik. Ona je dodala i da joj se čini da ljudi iz DS-a nikako ne mogu da shvate da građani bolje procenjuju ko je pravi demokrata.

Govoreći o lideru radikala Vojislavu Šešelju, Gojković je rekla da ne očekuje da Šešelj bude poslanik koji ne poštuje pravila parlamenta jer, za razliku od mnogih, ima zavidno i poslaničko i političko iskustvo. Ona je istakla i će naprednajci u ovom sazivu parlamenta igrati timski i da neće biti pukotina.

Gojković je, na pitanje da li će predsednik države biti biran u Skupštini, navela da prvo mora da se razgovara o izmenama Ustava, ali je dodala i da joj nije jasno zašto su predsednički izbori tema. Navodeći da su se raznorazni lideri samokandidovali ničim izazvani, Gojković je rekla da se u SNS o tome nije razgovaralo i da će, kad bude vreme, ta stranka imati jednog kandidata.

“Ne znam za šta su kandidovali kad nisu raspisani predsednički izbori. Predsednika, bogu hvala, imamo. Živ je, zdrav je...Ne vredi da se sada niko iz bilo koje stranke, pa i naše, predstavlja kao kandidat. Možda je to nečija samoprojekcija”, navela je Gojković.

Ona je rekla da SNS o Tomislavu Nikoliću kao predsedniku države ima izuzetno dobro mišljenje.

(Tanjug/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track