SUSRET U VLADI SRBIJE: Vučić se sastao sa Skatom i Devenportom
Foto: Tanjug/

Premijer sa ambasadorom SAD i šefom delegacije EU

SUSRET U VLADI SRBIJE: Vučić se sastao sa Skatom i Devenportom

Politika -

Američki ambasador Kajl Skot i ambasador EU Majkl Davenport zajednički su danas u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem podvukli svoju snažnu podršku ekonomskim i političkim reformama Vlade Srbije, kao i premijerovom cilju da pripremi Srbiju za pridruživanje Evropskoj uniji 2020. godine.

Diplomatski predstavnici dva najveća bilateralna donatora Srbije razgovarali su danas u Vladi sa srpskim poremijerom o svojoj posvećenosti realizaciji velikih programa saradnje, čiji prioriteti su usaglašeni sa Vladom Srbije.

Ovi programi uključuju podršku u oblasti reformi javne uprave, pravosuđa, obrazovnog sistema, poljoprivrede, saobraćaja, energetike i zaštite životne sredine, kao i direktnu podršku ministarstvima, kakva je nedavna donacija vozila i opreme za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dvojica ambasadora istakla su važnost koju jačanje pravosudnog sistema i vladavine prava ima u privlačenju novih stranih investicija u Srbiji.

Ambasadori Devenport i Skot su, takođe, naglasili značaj napretka u naporima da se podrži i ojača regionalna bezbednost, uključujući i naredne korake u dijalogu sa Prištinom.

Predsednik Vlade Republike Srbije zahvalio je ambasadorima Devenportu i Skotu na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu.

Premijer Vučić je ambasadoru Skotu izrazio saučešće povodom užasnog terorističkog napada u Orlandu i uručio mu pismo saučešća za predsednika SAD Baraka Obamu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja