VAŽAN KORAK KA POMIRENJU SRBIJE I HRVATSKE: Danas sastanak Vučića i Grabar Kitarović
Foto: Fonet

Potpisivanje Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja

VAŽAN KORAK KA POMIRENJU SRBIJE I HRVATSKE: Danas sastanak Vučića i Grabar Kitarović

Politika -

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar - Kitarović potpisaće danas u Subotici Deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, što je, kako se ocenjuje, prvi veoma važan korak napred u odnosu na dugi period hladnih odnosa dveju država.

Vučić i predsednica Grabar Kitarović će se najpre sresti u Hrvatskoj i obići rodnu kuću Milutina Milankovića u Dalju. Nakon toga oni će preći u Srbiju, gde će obići Dom kulture "Matija Gubec" u mestu Donji Tavankut.

Popodne u Gradskoj kući u Subotici predviđeno je da dvoje zvaničnika potpišu Deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske.

Biće to prva poseta hrvatske predsednice Srbiji i ona nije zvanična, već je radnog karaktera, i treći susret premijera Srbije sa predsednicom Grabar Kitarović, od njenog stupanja na tu dužnost, februara 2015.

Prvi put, oni su se susrereli na inauguraciji Grabar Kitarović u Zagrebu, a zatim proletos u Mostaru u okviru Međunarodnog sajma privrede, kada su imali i kratak neformalni razgovor u "četiri oka".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track