SNP: Kina i Srbija vode politiku uvažavanja, a ne uslovljavanja
Foto: Dala Branisalva Majdarević

Povodom posete Si Đinpinga

SNP: Kina i Srbija vode politiku uvažavanja, a ne uslovljavanja

Politika -

BEOGRAD - Istorijska poseta predsednika Kine Si Đinpinga, niz sporazuma koje su potpisale dve zemlje i naglašena prijateljska atmosfera u kojoj su se vodili razgovori najviših zvaničnika, šalje snažnu poruku svetu da Srbija može da razvija široku ekonomsku saradnju sa najvećim svetskim silama, istovremeno štiteći svoj teritorijalni integritet, najvažnije državne i nacionalne interese, ocenio je SNP.

Prema rečima predsednika stranke Nenada Popovića, SNP snažno podržava posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu i naglašava važnost razvoja što bližih odnosa u svim segmentima života, od privrede i politike, do kulture, obrazovanja i nauke.

Poseta kineskog predsednika i dobrodošlica koja mu je priređena, kako od predstavnika naše države, tako i od naših građana, pokazuje koliko je važno da jedna od najuticajnijih zemalja sveta, svoje odnose sa Srbijom zasniva na principima ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja, a ne na politici ucena i uslovljavanja.

To su principi koje deli i Srbija i takva politika pokazuje da je moguće stvarati svet u kojem će prijateljstvo i saradnja pobediti politiku sukoba i izazivanja nestabilnosti.

Rezultati posete kineskog predsednika Srbiji pokazuju da je moguće da u međunarodnim odnosima ne postoje velike i male zemlje, već zajedničke vrednosti koje obezbeđuju mir, razvoj i prosperitet.

"Zato duboko verujem da samo razvoj najšire saradnje sa Rusijom, Kinom, SAD i EU, zasnovane na politici međusobnog poštovanja, garantuje Srbiji zaštitu njenih ključnih državnih i nacionalnih interesa, kao i rast ekonomije, privrede i boljeg života svih naših građana", zaključio je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track