SVE VEĆI HAOS U DS: Goran Ješić tuži Amira Bislimija zbog optužbi za krađu
Foto: Stefan Jokić

Pajtić ne reaguje

SVE VEĆI HAOS U DS: Goran Ješić tuži Amira Bislimija zbog optužbi za krađu

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić podneo je tužbu protiv direktora DS Amira Bislimija, jer ga je optužio da je uzeo stranački novac.

"Ovo je sramota kakva se još nije desila u DS-u. Podneo sam privatnu tužbu protiv Bislimija, jer je mene i još neke funkcionere DS-a optužio da smo pokrali rođenu stranku", rekao je Ješić za Politiku.

Ješić je naveo da je problem što na sve ovo nema reakcije predsednika partije Bojana Pajtića.Pajtić, međutim, za Politiku kaže da "ne komentariše unutarstranačka pitanja za medije".

"Predsednik koji po statutu imenuje direktora ne reaguje i danima se pravi mrtav. Ako se Pajtić ne oglasi, jasno je da iza ovih napada na mene stoji i on", smatra Ješić.

Foto: Stevan Jokić
Foto: Stevan Jokić

Ješić je istakao da "neko mora da ide u zatvor zbog situacije u DS-u do 2012. do danas", dodajući da je insistirao pred stranačkim organima da se objavi finansijski izveštaj o stranačkoj kampanji pred izbore 24. aprila.

Komentarišući navodni nestanak 60.000 evra iz partijske kase prikupljenih tokom predizborne kampanje, sekretar DS Milan Popović je rekao da u toj stranci "nema manjka para, jer nema ni para".

Bislimi je u četvrtak podneo ostavku nakon što je pred zaposlenima prozvao Gorana Ješića da je uzeo stranački novac namenjen za plate, objavili su ranije beogradski mediji.

Bislimi je rekao da još ne želi javno da govori o razlozima ostavke, navodeći da će sve objasniti na sednici Predsedništva, koja bi trebalo da bude održana danas ili sutra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track