NIKOLA SELAKOVIĆ: Izjave čelinika Srebrenice prevršile granice razuma i pristojnosti
Foto: Zorana Jevtić

Reagovanje

NIKOLA SELAKOVIĆ: Izjave čelinika Srebrenice prevršile granice razuma i pristojnosti

Politika -

BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković ocenio je danas da su izjave čelnika opštine Srebrenica prema kojima politički vrh Srbije nije poželjan na komemoraciji u Potočarima prevršile svaku granicu i razuma i pristojnosti.

"Razumem predsednika Vlade i njegovu poziciju zbog koje mora da daje odmerene izjave kada su u pitanju glas i poruke koje nam stižu iz Srebrenice ali je ovo zaista prevršilo svaku granicu i razuma i pristojnosti", naveo je Selaković u izjavi za Tanjug.

On je podsetio da je državni vrh Srbije bio dobrodošao u Srebrenicu kada je donosio novac i kada je u jednom danu Srebrenici i njenim građanima dao toliku sumu novca koliko iznosi njihov godišnji budžet.

"Umesto da ove godine, godinu dana nakon organizovanja brutalnog napada na predsednika Vlade Srbije čujemo i ko je izveo taj napad i ko su organizatori i nalogodavci, mi dobijamo poruke koje nikada iz Beograda niste mogli da čujete ni od Aleksandra Vučića ni od njegove Vlade", zaključio je ministar pravde Srbije.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je danas da u Potocarima 11. jula nisu poželjni pojedinci i predstavnici institucija koje negiraju genocid, ali je istakao da uprkos tome ta opština želi dobru saradnju sa Srbijom.

Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da rukovodstvo Srebrenice ima pravo da nekoga želi ili ne želi u Potočarima 11. jula, da su oni uvek dobrodošli u Srbiji, a da o Srebrenici misli isto što i prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track